Beslaan HR++ glas

Peter465

  • #1
Ik heb sinds dit jaar op de slappkamer twee dakramen laten voorzien van HR++ glas.
Hoe komt het nu toch dat dit glas (bijna) altijd aan de buitenkant beslagen is? OK, als de zon er op komt, dan verdwijnt het weer. Maar ook zoals nu, wanneer het licht gevroren heeft, dan staan de ijsbloemen aan de buitenkant op de ramen.
Eerst had ik gewoon isolerend glas, maar dat was lek geraakt, en toen zat de aanslag tussen de glasplaten in. Nu dacht ik lekker, nieuw glas, maar nu kan ik nog niet naar buiten kijken.
We haebben overwogen of we de rest van het huis ook zouden laten doen, maar nu denken we daar voorlopig maar niet aan. Weinig zin om in een beslagen huis te wonen.

Dus: is er iets aan de hand of is dit normaal?
 

Pepjo

  • #2
Dit is al vaker voorbij gekomen op dit forum : omdat het glas zo goed isoleert is de buitenkant van het glas kouder dan de omgeving, met als gevolg dat waterdamp erop condenseert.

Er is niets aan te doen, je zou het raam mee kunnen nemen in de dagelijkse routine van autoruiten krabben. :mrgreen:
 

Peter465

  • #3
Sorry, ik had eerst moeten zoeken op het forum. Ik heb het antwoord al. Het is dus normaal, wat ik eigenlijk al vermoedde.
Maar, dan toch mijn vertwijfeling over de rest van het huis. Is er iets aan te doen?
 

Jeroen94704

  • #4
Pepjo schreef:
Er is niets aan te doen.
Dat geldt ook voor de rest van het huis.

Dit lijkt me wel enorm weersafhankelijk. In de zomer zal het niet zo snel gebeuren bv.
 

Fiesiekus

  • #5
Het is inderdaad weersafhankelijk: bij grote temperatuutsverschillen en hoge luchtvochtigheid (zoals 's zomers) kan dit verschijnsel optreden.

Maar in dit geval gaat het om dakramen? Ik denk dat die (door hun orientatie naar de heldere lucht) sterker afkoelen en dit effect versterkt/vaker hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu