Bepleisteren gevel tuinhuisje

Spink

  • #1
We zijn bezig met het renoveren van ons oude tuinhuis. Door een lek in de dakgoot, is de bezetting en de verf van de gevel losgekomen. We willen de gevel daarom terug bezetten en schilderen. Nu is de vraag: wat is de beste aanpak?

De bakstenen muur was vroeger bezet met een kalkbezetting heb ik de indruk (zie foto). Ik veronderstel dat het het beste is om dit er zoveel mogelijk af te halen. Gaat dit best met een stalen borstel? Ik vrees dat het er niet allemaal vlot zal afkomen.

Wat het bezetten betreft hebben we al verschillende ideeën gehoord, maar ik ben er niet echt uit welk de beste is.
a) iemand zei me alles te verwijderen en dan een goeie buitenverf vermengd met fijn wit zand te gebruiken en dit rechtstreeks op de bakstenen aan te brengen.
b) iemand zei me het de hele gevel te bekleden met een isolatieplaat, een wapeningsnet en daarna te bezetten met Knauf UP
c) en dan kan ik zelf nog een cement/kalkmortel mengsel maken (welke samenstelling?) en dat gebruiken.

Welk is volgens jullie een goede keuze? Het volledig bekleden met isolatieplaten zie ik niet echt zitten. Er zijn teveel hoekjes en kantjes aan en ik zou liever de baksteenstructuur nog kunnen zien.



 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het lijkt er op, dat de muren vroeger eerst ingesmeerd zijn,met cement en daarna geverfd zijn.
Door waarschuwenlijk vocht en vorst, zijn die lagen los gekomen.

Het mooiste resultaat behaal je, door eerst de oude lagen er af te zandstralen.
Daarna heb je verschillende mogelijkheden, om de muren af te werken of zo te laten en alleen tegen vocht te behandelen.
 

Spink

  • #3
Oei, zandstralen?! Kan je zoiets zelf doen? :?
Misschien is het wel de enige manier, want vandaag heb ik zelfs met een stalen borstel op een boor geprobeerd en ik kreeg het er niet (goed) af.

Eens het er allemaal af is, hoe zou je het dan best terug afwerken? Gewoon schilderen op de baksteen of kaleien of nog iets anders?
 

Geus

  • #4
Zandstraalmachines zijn te huur. Als je dat met beleid aanpakt, is dat wel zelf te doen. Als je met een hogedrukspuit overweg kan, zonder zelf nat te worden, lukt dit ook. Ramen e.d. wel goed afdekken. Laat je door het verhuurbedrijf ook even goed adviseren/ (veiligheids)instructies goed lezen.

Eerst eens kijken hoe de muur eronder vandaan komt. Misschien vind je dat wel zo mooi dat je het zo wilt laten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu