Bemesten voortuin

Bart100

  • #1
In mijn voortuitn heb ik een haagje van 10 meter laverdel staan, een boompje met daarrond een haagje van lavendel, tussen al dit heb ik boomschors gelegd om het onderhoud tot een minimum te berperken. Voorts heb ik ook nog een strook met bodembedekker (maagdenpalm) aangelegd. Dit alles is nu 2 jaar geleden. Ik had nu graag een juiste bemesting gegeven, maar hoe doe ik dat best. Wat is de volgorde? eerst kalk en dan voeding en mag ik bij buxus en maagdenpalm kalk strooien enz? De produkten die ik mij heb aangeschaft zijn de volgende, DCM arganische meststof buxus, DCM organsiche messtof lavendel, DCM groene kalk en VIANO 6+7+8 organische meststof. Kan er iemand mij hierin wegwijs maken?
 

Bart100

  • #2
Rechtzetting: het haagje rond die boom is buxus en niet lavendel.
 

Azijnpisser

  • #3
Buxus houdt wel van een beetje kalk. Maar kijk even of er niet al voldoende kalk in de buxus meststof zit.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Heb toevallig deze middag de Buxus haag bij ons gemest met:

Buxus meststof die ik in het tuincentrem heb gehaald, daar zat in de kartonnendoos 2 zakken waarvan 1 met meststof en 1 met kalk, deze gemengd en uitgestrooid onder de buxusplanten (op de verpakking stond nog dat dit enkel hoefde op het oppervlak waar wortels zitten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat is dan voldoende, het is hier een klusforum.
Voor dit soort vragen zijn er de beschrijvingen op de verpakking van de producten en voor vragen de leveranciers of tuinfora.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu