Beluchting riool lekt

Chris16

  • #1
Gisteren is bij mij een nieuwe CV ketel geplaatst met een afvoer op de beluchting van het riool. Er is daarvoor een opening gemaakt in de beluchtingspijp/.

Echter een centimeter of 30 onder het gat wat daarvoor is gemaakt zit een oude sok. En daar begint de boel ineens te lekken. Als ik het met mijn vinger droog maak, zie ik meteen nieuw water omhoog komen!

Op zich geen probleem om daar nieuwe lijm op te doen maar is het niet vreemd dat het water daar omhoogkruipt? Er staat toch geen water in die pijp? Kan iemand mij uitleggen waarom daar water omhoog komt? Ik heb het niet over een paar druppels, er staat nu al een behoorlijke plas op de zolder.
 

Xr8

  • #2
Waarschijnlijk is de buis verstopt, of er is een scheur oid in de sok ontstaan.

De nieuwe ketel zal een HR ketel zijn, deze loost behoorlijke hoeveelheden water op het riool, indien u een merk heeft met een tapwater boiler erin dan zal ook de inlaatcombinatie bij het opwarmen van de boiler aardig wat water lozen. Dit is toch een aantal liters per dag.

Wanneer de buis verstopt is dan zal dit op de zolder terecht komen. Lijm erop doen zal niets helpen, dit wordt door het water direct weer weggespoeld en zal niet hechten in de natte sok.
De enige remedie is de boel loszagen en kijken wat er aan de hand is, en de condens afvoer en inlaatcombinatie tijdelijk even in een emmer te hangen. Vergeet niet deze regelmatig te legen.

Succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien is de sok niet gelijmd, wanneer de pijp boven de mof nog omhoog te duwen is kunt u hem alsnog lijmen of een mof met rubbers gebruiken, deze is altijd weer los te halen bij calamiteiten.
Bij lijmen eerst de pijp licht schuren en de mof ook.
 

Markus

  • #4
Ik zou de installateur die de ketel heeft gehangen ook eens vragen....
 

Chris16

  • #5
Heb idd de installateur al gebeld. Op de plek waar de afvoer in het riool komt, is het zadel niet goed gelijmd en daar zit de lek. Hij komt morgen terug om de boel te herstellen....bedankt voor het meedenken!
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Goede installateur die in het weekend daarvoor bereikbaar is. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu