Beluchting ontluchting?

Oirschot

  • #1
Op de benedenverdieping wordt de toilet leeggetrokken als ik de deksel open laat staan, als ik de deksel dicht doe is hier geen sprake van. Ik heb een nieuwe luchtingspan op zolder gelegd, maar probleem blijft bestaan. Er kan geen sprake zijn van een lekkage anders zou toilet altijd leeggetrokken worden. Heb het gevoel dat het toch met beluchting of ontluchting te maken heeft (wat is trouwens het verschil?). Iemand nog een suggestie?
 

Oirschot

  • #2
Zaak wordt weer anders. Het toilet loopt nog steeds langzaam leeg als ik de deksel open laat staan. Na ongeveer 4 a 5 uur is sifon leeg en krijgen we rioolstank. Nu blijkt in de berging, die grenst aan wc, onderaan de muur de verf af te schilferen. Ik heb heel toiletpot bekekn, maar ik kan geen water cq vocht vinden, wel kan ik de kit tussen vloer en muur indrukken. Kan het zijn dat het een lekkage is? of moet ik toch blijven denken aan het beluchtingsverhaal? of is het iedts anders?

Graag suggesties!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Bij spoelen van toilet gaat het water ook eerst om hoog


plaats evt een foto van de situatie van wc en zoals je zegt berging.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo langzaam trekt een sifon van een toiletpot niet leeg, met de beluchting/ontluchting heeft het volgens mij niets te maken.
Het zou een lekje in de pot of sifon kunnen zijn, dat lijkt mij het meest logisch omdat de muur ook nat wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu