Beluchting afvoer badkamer

Krunnie

Specialist Elektra
  • #1
Onze badkamer wordt verplaatst naar een nieuwe grotere ruimte en alle leidingen worden opnieuw aangelegd. De deklaag is tot de betonvloer weggekapt zodat we de afvoerleidingen kunnen leggen en er een nieuwe deklaag overheen kunnen aanbrengen. Ik heb de schematische indeling van de badkamer hier getekend.



De badkamer krijgt vloerverwarming en we willen de slangen daarvoor zo aaneengesloten mogelijk leggen. daarom heb ik voorlopig de 50 mm afvoerbuizen langs de muur getekend. Het enige waar ik met deze opstelling bang voor ben is dat bij gebruik van de douche of bad één van de andere sifons wordt leeggetrokken. Er moet m.a.w. een goede beluchting/ontluchting plaatsvinden. Bij ons zijn geen beluchters te koop die je bijvoorbeeld onder een wastafel zou kunnen monteren. We moeten het doen met buizen die we door het plafond naar buiten laten lopen.

Wat is de beste plaats hiervoor, of is er een ander plan van de afvoerbuizen mogelijk waardoor we geen last krijgen van lege sifons en ook niet de vloerverwarmingsbuizen in de weg zitten?
 

Haplo

  • #2
Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de standleiding 75 buis neer te leggen en daar alles op aan te sluiten, en vanaf de standleiding een buis 50 doortrekken voor beluchting
 

Xr8

  • #3
Je kunt ook vanaf het laatste punt (ligbad) een kortsluitleiding naar de standleiding maken. Zorg dat hier in principe geen water doorheen gaat. Je kunt met bochten bv een omgekeerde sifon onder het bad maken.

Zelf al enige malen zo moeten doen en goede ervaringen mee.

Je zou ook kunnen overwegen de inloopdouche/drain apart op de standleiding te zetten. Het ligbad kan voor problemen zorgen. Deze zullen indien aanwezig hier het eerst voorkomen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu