Behangprobleem. Plots allemaal naden!?

-Richard-

  • #1
Enige weken geleden mijn woonkamer behangen, met een vliesbehang en bijbehorende plaksel volgens voorschriften van schilderswinkel.
Prachtig resultaat, net alsof de muur volledig met muurverf aangepakt was!

Echter na een week verschenen er plots enkele naadjes. Grijs egaal behang en uiteraard wit gestucte muur, dus zoals u zult begrijpen was ik daar op zijn zachtst gezegt niet erg happy mee.

Nu echter twee weken later, komen er vanuit het niets naden bij, echt overal en soms ook grotere zelfs!

Ik vraag me behalve een 'lapmiddel' als oplossing zeker af hoe dit kan, en of ik hiermee bij die winkel terecht zou kunnen, want het is precies aangebracht zoals ze het voorschreven plus met de (duurdere!) behangsoort en lijm die ze adviseerden!

Achteraf heb ik dus fiks meer geld uitgegeven en zit ik nu met een belabbert resultaat achteraf. Ze zullen natuurlijk meteen gaan zeggen dat ik het zelf niet goed heb gedaan verwacht ik natuurlijk, maar ik moet toch íéts kunnen 'verhalen' op hun!?.... :cry:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Hoe heeft u de ondergrond voorbehandeld? Heeft u het vliesbehang op kleur gekocht of later gesausd?
 

-Richard-

  • #3
Beste Kees, de wanden die sterk zuigend waren moest ik op advies een keer voorbehandelen. De muren welke voorheen reeds behangen waren zouden zo moeten lukken. Echter, alle wanden in de woning hebben het probleem. Het behang is op kleur gekocht.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Vanuit hier onverklaarbaar: als alles volgens de voorschriften is gedaan zou je haast denken dat de muren een te hoog vochtpercentage hadden ten tijde van het behangen.

Zelf ook een x gehad: behang volgens voorschrift op de wanden in lijmbed aangebracht. Volgende dag al feest: openstaande naden.

Ik heb toen de oudewetse methode toegepast: eerst behang insmeren en 5 minuten laten inweken, daarna geplakt: geen naadje meer te zien. Blijkbaar was de krimp van het niet ingeweekte behang de oorzaak van de openstaande naden.
 

Remsey

  • #5
Foto's maken en klachtenbrief schrijven naar het hoofdkantoor van betreffende bouwmarkt. Er zijn weleens slechte partijen behang. Ook melden wat je er aan uitgegeven hebt en dat je graag een oplossing wilt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu