Bauknecht: welke schroef van pressostaat regelt waterniveau?

LoMax

  • #1
Toestel wasautomaat Bauknecht WAE8585/4.
Mijn wasautomaat geeft foutcode F05, fout NTC. Als ik bij het begin van de wasbeurt echter zelf nog 3 liter extra water toevoeg (via poedervak), dan blijft die code weg. Doe ik dit niet, dan lijkt het meer op 'droogkuis'. Zonder wasgoed stijgt het waterniveau tot ongeveer 1 cm onder een nok in de trommel, en zit er zo'n 5 liter in. Met wasgoed erin is dit echt te weinig.
Mijn vraag: op de pressostaat zitten drie schroeven met rode zegel. Welke van die drie schroeven moet ik aan/losdraaien om het waterniveau wat te verhogen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u het slangetje naar de pressostaat al doorgeblazen ?

Die zegels zitten er niet voor niets op, indien dat de oorzaak is dan gewoon vervangen.
 

LoMax

  • #3
Slangetje is perfect zuiver, net als het doosje onderaan dat buisje. En de pressostaat werkt goed, een tweede exemplaar geeft hetzelfde resultaat. Ik wil dus gewoon een centimeter meer water in mijn trommel krijgen, maar het risico om de hele instelling van de pressostaat om zeep te helpen is te groot. Dit door de hoeveelheid regelschroeven.
 

Jaapio9

  • #4
Je hebt je water toevoer /aqa stop ,slangen enz al gecontroleerd?
 

LoMax

  • #5
Ja hoor, en de waterdruk is ook in orde. Het is echt gewoon de pressostaat die te vroeg 'klik' doet.
Met de nieuwe NTC (temp sensor) blijft de code F05 nu wel weg, maar ik zou toch gewoon wat meer water willen voor een wasbeurt. Want telkens zelf water gaan bijkieperen, dan heb ik geen wasautomaat meer, maar een wasmanueel.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dan vervangt u de pressostaat toch ?
 

LoMax

  • #7
Zoals u hierboven kan lezen, doet een tweede pressostaat (een nieuw exemplaar) gewoon hetzelfde, daaraan ligt het dus niet.
En wat nog erger is: na het vervangen van de sensor (die de F05 code genereert), helpt zelfs bijgieten van water niet meer. Precies één wasbeurt heeft ie normaal gewerkt. En nu krijg ik na drie minuten weer dezelfde code. Dit wordt leuk :? . En duur :cry:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Sorry, had ik over het hoofd gezien :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu