Bauknecht wasmachine met bonkende trommel en foutcode E2

Patrick_r65

  • #1
Beste mensen,

Ik heb problemen met de volgende wasmachine van Bauknecht
Type WA 3773 WS
Service Code 855493812000

Wasmachine gaf eerst foutcode E6. Oorzaak bleek na nader onderzoek versleten koolborstels te zijn. Deze heb ik vervangen. Tevens het rubber manchet vervangen omdat deze inscheurde bij het weer monteren.

Na deze reparatie wast de machine weer maar tijdens het centrifugeren maakt hij nu een bonkend geluid zonder dat hij nu ook meer schud. Veren en dempers zitten nog op hun plaats en de trommel heeft geen speling en loopt soepel tijdens het draaien met de hand of tijdens het centrifugeren zonder was.

Na de laatste was heb ik nu ook foutcode E2. Er bleek nu inderdaad water op de bodem te staan waardoor de vlotter omhoog kwam. Water aan- en afvoer verloopt probleemloos. Wanneer er water in de kuip staat drupt er water via de bevestigingspunten van de demper aan buitenzijde van de trommel op de bodem. Heb het manchet, waterafvoer en verwarmingselement gecontroleerd maar kan het lek daar niet vinden.

Heeft iemand nog een idee waar de lekkage of het bonken van de trommel vandaan komt? Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,

Patrick
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk op welk punt de machine begint te lekken, is dat tijdens het water innemen, tijdens het wassen of tijdens het centrifugeren ?
 

Patrick_r65

  • #3
Jab,

Bedankt voor je reactie.

Het lekken begint zodra de machine water in de trommel heeft gepompt. Vandaar dat ik eigenlijk aan het manchet dacht maar ik kaan daar gee lek vinden.

Groeten,

Patrick
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op de een of andere manier zult u er achter moeten komen waar hij lekt, vanuit hier is dat helaas niet te zien.
Controleer ook de bevestigingspunten van de schokbrekers, mogelijk dat het daar ergens lekt door een scheurtje.
 

Patrick_r65

  • #5
Ik heb de trommel met flink wat water laten vullen. Ik zie dan dat het lekt tussen de achterwand van de trommel en de trommel zelf. Ik heb alle bouten die ik daar kan vinden nog eens goed aangedraaid maar krijg het lekken toch niet weg. Nog andere suggesties of wordt het toch tijd voor een nieuwe?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kunt u een foto plaatsen van de plek waar het lekt ?
 

Patrick_r65

  • #7


Ik zie dat ik niet de meest duidelijke foto heb geüpload maar post hem toch meer even.

De trommel wordt afgedicht met een deksel. Het lekt nu tussen het deksel en de trommel en bij de bouten waarmee het oranje (motor)frame aan de trommel is bevestigd.
 

Patrick_r65

  • #8


Op deze foto is beter de naad tussen trommel en deksel te zien waar het lekt. Ik heb helaas geen idee hoe ik dit kan dichten. Dan moet waarschijnlijk deze helemaal uit elkaar of niet?[/url]
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Dit lijkt op een lek van de afdichting van de trommel-as, waarschijnlijk komt het bonken van versleten lagers.
Wanneer u de trommel op en neer kunt bewegen t.o.v. de kuip moeten de lagers en de afdichting vernieuwd worden.
 

Patrick_r65

  • #10
Toch heeft de trommel geen enkele speling in welke richting dan ook en draait soepel. Enig idee hoe eenvoudig deze lagers te openen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Het begint eerst te lekken en dan gaan de lagers kapot, als de lagers niet vervangen worden gaan ze na verloop van tijd kapot en dan moet ook de afdichting weer vernieuwd worden.

Ik weet niet of bij deze machine het geheel van buiten uit vervangen kan worden, lijkt me wel maar weet het niet zeker.

Misschien een van de specialisten ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu