Bauknecht WAK7950 vastgelopen door sok

Sonwil

  • #1
Ik ben een sok kwijtgeraakt tijdens een wasbeurt.

Tijdens die wasbeurt gaf de wasmachine ook de foutmelding F06 en even later (toen ik reset had gedaan) stopte de trommel helemaal met draaien. (weer met foutmelding F06. trommel zat toen helemaal vast).

Ik vond restanten stofdelen van die sok in de trommel. Toen we de wasmachine van achter openmaakte bleek de grootte schijf/as die aan de trommel vast zit, en waar de V-snaar op draait, helemaal vast te zitten.

Ik heb dus sterk de vermoeden dat de sok verwikkeld is geraakt in de as. Hoe kan ik dit oplossen? Moet ik de trommel van achteren openmaken?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Sok zit vermoedelijk onderin bij het element, als hij om de as heen zit is het einde verhaal, is namelijk bijna niet te repareren. :cry:
 

Sonwil

  • #3
Wasmachine is maar 2 jaar oud... :(
Kan de trommel dan ook vastlopen als de sok onderin bij de element zit? Ik kan namelijk de schijf waar de v-snaar overheen loopt hooguit een cm naar links/rechts bewegen.

Als het einde verhaal is kan je dan nog iets regelen qua gedeelte geld terug vanwege dat hij maar 2 jaar is? (en 2 weken)?
Met garantie doen ze namelijk moeilijk over vreemde voorwerpen.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Kijkt u nu eerst eens even met een zaklamp door de gaatjes van de trommel, mischien ziet u de sok al.

Vervolgens demonteert u de voorkant:
- Manchetveer los;
- 2 schroeven deurslot los;
- Onderplint losnemen en 3 (of 5) schroeven loshalen.

Front komt nu los, in de onderkant van de trommel ziet u een verwarmingselement zitten, 2 staven met draden erop, door de middelste moer los te draaien kunt u met gedoseerde kracht het element eruit halen. Kan soms wel lastig zijn doordat het rubber om de kuip gefelsd is, maar lukt meestal toch.

Kijk weer met de zaklamp en verwijder als deze te zien is de sok.
Lukt dit niet of ziet u niets, bel dan de fabriek, mischien dat zij het wel goed voor elkaar krijgen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu