Bauknecht WA9430, trommel draait niet.

Sinimas

  • #1
Na 10 jaar en een half jaar en 3 dagen voor de vakantie gaf onze trouwe Bauknecht de pijp aan Maarten. Tja en dan is goede raad duur. Eerst maar eens bij mijn vader geïnformeerd hoe hij 30 jaar geleden, zonder internet al die huishoudelijke reparaties uitvoerde.

Hij antwoordde met "open schroeven en dan diepzinnig gaan staren..." Zo gezegd, zo gedaan. Maar ja wat kan je nu aan het binnenste van zo'n machine zien, behalve een hoop stof. Alle bedrading ziet er goed uit en de stekkers en slangen zitten vast en zijn heel. Ik was zelf al tot de conclusie gekomen dat het "iets" met de motor moest zijn, maar wat...

Toen heb ik de tweede tip van mijn vader gebruikt, vragen aan anderen. Dat vertaalde ik naar Googlen en zodoende kwam ik op deze geweldige site uit.

Na enig speuren had ik het idee dat het probleem wel eens aan de koolborstels zou kunnen liggen. Ondertussen was er een kennis langsgekomen die dit bevestigde. Wij hebben toen samen de motor uit de machine gehaald en de borstels gedemonteerd en ja hoor, tot op de draad versleten.

De volgende dag naar de lokale onderdelen handel gefietst en daar sloeg de schrik mij om het lijf. Ze zijn niet op voorraad volgens de computer. Das balen, wij gaan 2 weken op vakantie en daarna is die winkel 2 weken dicht. De dame vertrouwde de computer niet en dook het magazijn in en kwam triomfantelijk terug met een set borstels.
30 euro armer en 2 koolborstels rijker fietste ik naar huis.

Een uurtje sleutelen, veel zwarte handen en nog meer zweetdruppels verder kon ik mijn vrouw blij maken met een gereanimeerde wasmachine.
Met dank aan een ieder die soortgelijke problemen hadden en dit hier hebben geplaatst.
Aan alle tips die hier al zijn geplaatst wil ik er nog een aan toevoegen die ik hier nog niet heb gelezen: Ga niet klussen op een hete dag!

Rest mij nog een vraag: Wat moet de spanning van de V-snaar zijn? Ik heb hem nu zo gespannen dat ik hem ongeveer 1,5 centimeter kan indrukken.

Niels

Ohjee vergeet ik bijna de gegevens van het slachtoffer,
Bauknecht WA9430, servicenummer 8554 043 12500
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Moet kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu