Bauknecht WA5741 pompt wel af maar neemt geen water in

Pepijn

  • #1
Wij hebben een 4 jaar oude Bauknecht 5741 Service nr 8583 32712000 die tijdens een wasbeurt stopte met wassen.

Al vaker gehad, dan hielp uit en aanzetten wel. Dit keer niet. Hij neemt geen water meer in. Centrifugeert niet meer en kan alleen nog maar afpompen. Kraan is open.

Het deurslot heb ik doorgemeten, zegt klik en geeft 230 V op 2 vd 3 contacten als ik de deur sluit, terwijl het 0V was toen de deur open was.

Drukschakelaar voor waterhoogte lijkt ook nog goed (open gehad en doorgemeten), met slangetje eraf doet de machine nog steeds niets.
Wat zal ik nu eens gaan testen ?

Alvast bedankt voor reacties,

Pepijn
 

Co de Witgoedman

  • #2
Misschien is het waterslot wel defect?
 

Pepijn

  • #3
Ik denk dat het waterslot nog wel goed is. Ik kan het waterslot niet testen maar als ik de draden naar het waterslot loshaal en de spanning er op meet, zie ik dat er geen spanning.

Ook niet als ik de programmaknop in verschillende standen zet en even wacht. Waarschijnlijk gaat er dus al voor het waterslot iets mis.
 

Pepijn

  • #4
Hij werkt weer ! Het bleken de koolborstels te zijn die nu al helemaal op waren. Het was wel vreemd dat, omdat de motor het niet doet, er ook geen water werd ingepompt.

De man van Europarts had die me de koolborstels verkocht had ook niet verwacht dat die het probleem zouden oplossen. Maar nu doet de machine het weer als vanouds. Ik ben wel blij dat het niet de timer-print was. Die kost 180 euro bij de europarts. Maar die schijnt toch niet zo vaak stuk te gaan.

Co nog bedankt voor je tip,

Groeten,

Pepijn
 

Co de Witgoedman

  • #5
Graag gedaan, maar de oorzaak van de klacht stelt mij ook voor een raadsel......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu