Bauknecht symphonie wa1200 foutcode f11

Gippy

  • #1
Hallo
Ik heb een Bauknecht symphonie wa 1200 die geeft een foutcode f11 ik heb het opgezocht op het forum maar als ik mijn trommel draai hoor ik geen krassend geluid ,wel wil de aan /uit knopje niet aan blijven zou het in de printplaat of het knopje kunnen zitten?

Als het knopje met goed geluk wel de machine start komt de foutcode weer.
Mvr Groet Gippy
 

Witte Hond

  • #2
F11 is een communicatie fout in het controlboard, dit is de grote platte print boven op de machine. De starttoets zit weer op een andere print gemonteerd, waarschijnlijk zit hier een losse soldering op.

F11 is niet zo op te lossen, je zult ben ik bang de print moeten vervangen.

Wat ook een mogelijkheid is, is de print herprogrammeren doormiddel van een SAM. Dit is een apparaat dat iedere Bauknecht monteur bij zich heeft, en waarmee je een nieuwe software in de print stopt. Kosten zijn onder de 20 euro, voor het herprogrammeren plus de kosten van de monteur. Dit kan niet bij iedere print.
 

Gippy

  • #3
Hallo "witte hond"
Ik heb op de printplaat gekeken en weer teruggezet kon zo niet iets bijzonders vinden maar nu geeft ie geen kode meer maar als ik nu op de startknop druk hoor ik een klikje net of "wil die wel aan gaan maar kan het niet"

de wasmachine is vorig jaar al eens profesorisch gerepareerd en is nu ook zo`n 8 jaar dus ik denk als het de printplaat is het een duur klusje word

Tenminste als ik het zelf niet kan oplossen.

Heb je verder een idee wat het kan zijn of is het duidelijk de printplaat


Gr Gippy
 

Witte Hond

  • #4
Nee sorry f11 is duidelijk de printplaat, je ziet hier inderdaad niks aan op de print. Ik denk niet dat het de machine nog waard is.
 

Gippy

  • #5
Ik denk het ook eigenlijk niet ja(dat het het repareren nog waard is),als ik het zelf nou makkelijk kon oplossen oke .
Denk dat het een nieuwe(andere) word heel erg bedankt voor je reactie

Gr Gippy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu