Bauknecht GSX 7988 Kortsluiting

Algert

  • #1
Hallo medeklussers,

Mijn Bauknecht GSX 7988 ( 854679801760 ) Geeft op willekeurige momenten kortsluiting waarna de stop eruit gaat (de aardlek blijft erin)

De kortsluiting treedt nogal random op al is er de meeste kans tijdens het voorspoel programma. De ene keer draait ie moeiteloos een programma af en de andere keer is het bij het voorspoel programma al gebeurd.

Als ik de voorplint demonteer zie ik we dat de grondplaat nat is (geweest) en het voelt ook plakkerig. Echter het bevindt zich niet over de gehele bodemplaat alleen in het midden.

1,5 jaar geleden heb ik de aanloopcondensator vervangen en sindsdien heeft de machine weer prima gedraaid.

OP andere fora kwam ik ook de afdichting naar de bovenste sproeiarm tegen d.w.z. de losse kap op de stijgbuis waarvan de rubbers verslijten, maar ik kan hiermee niet helemaal de link leggen naar lekkage en/of kortsluiting. Het gedeelte bij de droogblaasventilator is in elk geval droog .

Wat kan eventueel een ander probleem zijn? Ik zat zelf te denken aan evt de pomp die het zwaar heeft en door een te hoge weerstand uiteindelijk zoveel "stress" krijgt en eruit springt.. Maar ik kan hier helemaal naast zitten :)

Vandaar hierbij mijn vraag om hulp/advies.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Is de aardlekschakelaar dan wel op de groep van de vaatwasser aangesloten?
 

Algert

  • #3
Ja. er Zitten 2 aardlekschakelaars die elk 3 groepen "bewaken"
 

J. Hanique

  • #4
Geachte klussers
Ik ondervind nu hetzelfde probleem bij deze vaatwasser. De ene keer doet het wel en de andere keer niet en in de meterkast gaat de schakelaar om. Hij is ongeveer 10 jaar oud en weinig gebruikt.
Weten jullie ondertussen al misschien wat de oorzaak zou kunnen zijn?
 

Algert

  • #5
Ja, het probleem zat em in het kleine slangetje vanaf de pomp richting de kuip, aan de achterkant van het slangetje zat een scheurtje.


Na te bestellen met artnr 32704300

het slangetje zit aan de kuip met een slangklem, maar aan de pomp is het verlijmd. Bij demontage werd het me wel duidelijk waarom. er zit vrij weinig vlees op dat deel van de pomp en een slangklem heeft er niet veel grip. dus het blijft een beetje spelen.

Mocht de slang niet lek zijn, dan kan het ook nog sluiting zijn in de aanloopcondensator (dat alu kleurige busje)

Succes ermee.
 

J. Hanique

  • #6
Hartelijk bedankt voor de snelle reactie! Ik (vrouw) heb die onderdelen nog nooit bekeken/gezien. :oops:
Verder kon ik mij niet voorstellen dat ie echt kapot was want het is een prima vaatwasser nooit problemen mee gehad.
Ik ga nu met de foto van het onderdeel en het artikelnummer op zoek naar een klusser!
(en als iemand er een kan aanbevelen bij mij in de buurt (Eindhoven) zou het helemaal tof zijn).
Nogmaals bedankt!
 

Algert

  • #7
Wellicht is het nog even handig om de keukenplint eraf te halen dan kijk je tegen de voorplint van de vaatwasser aan. deze kun je met 4 torx schroefjes los halen. 2 met de klep dicht en 2 met de klep helemaal open.

dan zet je de vaatwasser aan, en ga je op je buik er voor liggen met een zaklamp (een goede felle) en kijk je of je water ziet op de bodemplaat. Zo ja, dan blijven liggen en kijken of er na het innemen van water er water drupt of spuit aan de achterkant van de machine. zo ja, dan zit er een scheurtje in het slangetje en kun je een slangetje bestellen.
 

J. Hanique

  • #8
:super: Ik zal deze gymnastiek gaan doen haha maar dan moet ik snel zijn want hij slaat vrij gauw af bij het waternemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu