Bauknecht GSF 5467 - handleiding en voorzijde demonteren

Jochem_S

  • #1
Hallo,

2 vragen over de Bauknecht GSF 5467 (onderbouw):

1) Ik heb bij deze machine geen handleiding. Nou heb ik op de site van Bauknecht wel het e.e.a. gevonden, maar je krijgt daar niet altijd helemaal waar je om vraagt als je op de download link klikt. Ik kan aansluit- en schoonmaakinstructies downloaden, een beknopte handleiding, maar geen complete handleiding. Misschien heeft iemand deze voor me in PDF, maar zo niet kan iemand me misschien in ieder geval de werking van de 1/2 knop uitleggen. Ik begrijp dat deze is om slechts de helft van de machine te benutten en zo het milieu (en je portemonnee) iets te sparen. De beknopte handleiding vermeldt echter alleen maar dat je met deze toets alleen de bovenste of de onderste lade kunt gebruiken. Mijn vraag is nu hoe ik weet welke van de twee er afgewassen gaat worden. Moet ik dat instellen? Detecteert hij het zelf? Moet het andere rek eruit?

2) De 3 rechter knoppen op de voorkant (50, 65 en 70 graden) reageren niet. De 3 linker knoppen uit dat rijtje (50 graden eco, de 30-minuten-snelwas, en de spoelstand) doen het wel netjes. De vaat wordt schoon, maar ik zou als ik een keer aangekoekte vette pannen heb toch die 65 graag willen kunnen gebruiken. Nou vermoed ik dat er gewoon een los contact is, maar ik zou graag weten hoe ik het voorpaneeltje los kan halen, zodat ik bij die knoppen kan. Aan de binnenkant van de deur zitten aan beide zijden schroeven, maar het lijkt me stug dat deze allemaal los moeten (doch, misschien wel?).

NC-code komt vanavond, ben nu niet bij het apparaat, maar misschien kan iemand mij onafhankelijk van deze code alvast wat meer vertellen!
edit: misschien laat de code wat langer op zich wachten, mijn internet ligt eruit, maar strooi maar vast met antwoorden hoor! :D
 

Jochem_S

  • #3
Jazeker, ik gaf ook aan al op de Bauknecht site geweest te zijn. Ook op de genoemde andere handleidingen sites is niks te vinden.

Iemand anders nog informatie voor me?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wanneer je bij de duitse baukecht site, zoals op de door Utreg genoemde genoemde link, de NC code 854646701510 invoert, dan krijg je wel degelijk de mogelijkheid de handleiding te downloaden.

Geef je als taal nederlands in, dan krijg je alleen verkorte handleidingen, maar geef je als taal duits, dan krijg je de complete handleiding (frans werkt ook, engels geeft alleen de verkorte versie).

Mocht een en ander niet lukken, dan stuur je me maar een PB tje met je emailadres, dan stuur ik die per email aan je op.

Van het probleem zelf en de demontage kan ik niets zeggen. Je zou voor de zekerheid eens een soda-schoonmaak kunnen doen, voor het geval de oorzaak niet in de knoppen ligt maar bijv. een vervuilde sensor ergens in de machine..
 

Jochem_S

  • #5
Kees, bedankt voor je antwoord. De gebruiksaanwijzing die je aangeeft had ik al gevonden, maar ook hierin staan alleen aansluit, schoonmaak en bijvul instructies e.d. en niet de werking van bijvoorbeeld die 1/2-toets, of andere gewone uitleg en toelichting die je in een handleiding verwacht, over bijvoorbeeld het verstellen van het bovenrek of het instellen van de timer met de knoppen op de voorzijde. Ik heb het idee dat er nog een andere handleiding zou moeten zijn, of dat degene op de website meer een algemene is voor een hele serie modellen. (Ik krijg namelijk altijd dezelfde handleiding, ook als ik op andere, gelijkende types zoek)

Mocht jij (of iemand anders) een uitgebreide versie hebben voor dit model, die alle functionaliteit toelicht: graag!

Over de niet-werkende knoppen: het lijkt op het eerste gezicht geen sensor te zijn, soms kan ik wel de 50-graden geactiveerd krijgen, het lijkt erop dat ik dan wat harder moet duwen. Er is toch wel ergens een service-monteur hier op het forum die me even kan zeggen hoe dat voorkapje los moet? Of iemand met een service manual?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik denk dat, wil je een kans maken een betere handleiding te verkrijgen dan die je via de download kunt bereiken, je het beste Bauknecht zelf kunt benaderen, eventueel samen met je andere vragen over de werking van de machine. Want ook service-monteurs hebben meestal geen handleidingen van de machines in voorraad, en deze vaatwasser is toch alweer zo'n 7 jaar geleden gemaakt...

Vaak wordt bij de fabrikant wél een originele handleiding bewaard, en maken ze op verzoek (soms tegen een vergoeding, soms gratis, afhankelijk van fabrikant) een kopie ervan.

Wat betreft het los maken van het bedieningspaneel: ook een servicedocumentatie zou je daarbij niet verder helpen, want daarin staat alleen een schematisch overzicht van alle onderdelen, niet hoe de vaatwasser gedemonteerd moet worden. Overigens worden service-documentaties niet afgestaan door de specialisten hier.

Hopelijk kijkt een van de Bauknecht deskundigen binnenkort hier (veel zijn op vakantie momenteel), en kan hij je vanuit zijn ervaring vertellen hoe dat demonteren moet gebeuren, en misschien herkent hij de storing.

Ik kan je helaas niet verder helpen.
 

Jochem_S

  • #7
Kees schreef:
Hopelijk kijkt een van de Bauknecht deskundigen binnenkort hier (veel zijn op vakantie momenteel), en kan hij je vanuit zijn ervaring vertellen hoe dat demonteren moet gebeuren, en misschien herkent hij de storing.
We wachten rustig af, bedankt iig.

Misschien zijn er ook nog 'gewone gebruikers' die mij kunnen vertellen hoe dat nou zit met die 1/2-knop: wordt nou het bovenrek of het onderrek gewassen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu