Bauknecht GMX5998 hapert bij water inname

RicardoK

  • #1
Onze vaatwasser, een Bauknecht GMX5998, type 12054H met servicenummer 854823401000/990648031315, blijft al enige tijd vaak hangen in het programma bij het water innemen.
Wanneer de machine water inneemt en op het moment dat de circulatiepomp gaat draaien, stopt de waterinname en ook de circulatiepomp en geeft de machine 2 piepjes. Vervolgens start de waterinname weer en gebeurt er hetzelfde. Dit kan heel lang zo doorgaan en krijg ik het idee dat de machine er niet uit komt. Het gebeurt ook regelmatig dat na korte tijd het programma toch hervat wordt. De storing is dus niet consequent, maar het lijkt wel steeds hardnekkiger te worden.
Ik heb de bodemplaat al bekeken, maar die is helemaal schoon en droog.

Heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken?

Alvast bedankt.

Ricardo.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Welk lampje brand er en welke knippert er bij de storing?
 

RicardoK

  • #3
Ik heb het gedrag nog even goed bekeken en dan merk ik dat als tijdens de waterinname de circulatiepomp start, de waterinname wordt gestopt en vervolgens ook direct de circulatie stopt, de machine één piepje geeft. Vervolgens start de machine weer terwijl 2 piepjes klinken (Volgens mij net als bij het starten van een programma). Dit gedrag kan geruime tijd aanhouden, net tijdens het testen maar ongeveer 5 minuten (Eco, 55 graden).
Het lampje behorende bij het lopende programma knippert met ongeveer 1,5Hz (50/50) tijdens normaal bedrijf. Als de storing optreedt, lijkt het lampje in het ritme van de piepjes mee te knipperen. Het middelste segment van de 7-segmentsdisplay ligt even kort op. Verder branden er geen lampjes.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Lijkt een elektronisch probleem en denk dan aan de sturingsmodule.
Voor de zekerheid een ander stopcontact proberen , lijkt namelijk of de spanning wegzakt als de spoelpomp gaat draaien.

Soms wil er in de voeding van de module wel eens zo'n https://www.futureelectronics.com/p/1615442 condensator gebruikt zijn.
Als deze geen waarde meer heeft wordt de spanning te laag.
 

RicardoK

  • #5
Het probleem met mijn vaatwasser is opgelost.
Het bleek inderdaad een MKP-conedensator te zijn in de module.

Bedankt voor de reacties.

Groeten, RicardoK
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu