Bauknecht GMX 5997 lekt boven uit labyrint bij water invoer

Blacklight

  • #1
Beste experts,

Mijn Bauknecht Mod. GMX 5997 Type 12054 H service: 8548 226 01002 99 0825 008035 inbouw vaatwasser lekt uit de bovenkant van het labyrint(?), waar de rode pijl staat, als er water wordt aangevoerd. Hierdoor loopt de lekbak vol en krijg ik fout "Water stop device activated".

Ik weet niet of de waterstraal in het labyrint zo van links naar recht hoort te gaan (wat volgens mij de lekkage veroorzaakt). Ik zal nog een foto of video uploaden wat dit laat zien. Volgens mij is er in het labyrint niks verstopt zoals ik dat veel zag bij onderwerpen over vuilwater-afvoer-labyrinten.



Nog wat mogelijk interessante extra gegevens:
-De vaatwasser heb ik in 2011 gekocht bij een showroom keuken en zelf ingebouwd. Volgens mij is hij dus erg nieuw en schoon en is alleen de deur veer aan flinke slijtage onderhevig geweest voor 2011.
-De waterflow meter in het labyrint (weet niet eens zeker of dit onderdeel zo heet) functioneert volgens mij goed. Ik heb de aanvoer kraan als test dicht gedraaid waardoor de meter niet meer draaide en het programma keurig stopte met foutmelding "The dishwasher does not fill with water".
-De vaatwasser draait bijvoorbeeld het spoelprogramma verder zonder problemen af. Alleen op de lange termijn spetterd er zoveel water in de lekbak dat de vlotter omhoog gaat en de machine alleen nog maar wil afpompen.
-De afvoer waarop de machine is aangesloten stroomt niet optimaal door: bij het afpompen komt er weleens wat water in de gootsteen waarbij de vaatwasser zit aangesloten omhoog. Ik realiseer me dat dit niet goed is en ik zou het graag verhelpen, maar ik denk niet dat het met dit (volgens mij) schoon water invoer probleem te maken heeft.

Bij voorbaat dank!
 

Blacklight

  • #2
Filmpje dat volgens mij het mogelijke probleem laat zien:
Is dit normaal?
 

Blacklight

  • #3
Hier de langere uitgebreide versie van het lekkage filmpje:

Hieronder ook nog twee foto's van het onderdeel waarvan ik denk dat het het labyrint heet:


 

Blacklight

  • #4
Beste lezer,

Het probleem is opgelost! Een collega op mijn werk wist me te vertellen dat hem bijstond dat de 3 in 1 tabletten als nadeel hadden dat het zout niet bij de water onthardingshars komt om dat te regenereren. Hierdoor is denk ik een verstopping ontstaan wat de heen en weer gaande waterstraal veroorzaakte.


Voor de volledigheid; ik heb twee dingen gedaan:

1) zout in het zoutreservoir (en ook glansspoelmiddel in de machine gedaan maar dit heeft hier volgens mij niks mee te maken)
2) de waterhardheid stond onjuist op 0. (0 - 4 dH). Ik heb hem een aantal wasbeurten op 3. (24 - 31 dH) gehad om het onthardingssysteem 'wakker te schudden'. Nu staat hij op 1. (5 - 15 dH) zoals het hoort hier met 8dH


Voor de duidelijkheid. Ik ben zeker geen vaatwasser expert (so correct me if i'm wrong), maar omdat het probleem weg is, wil ik dit toch met jullie delen.

Hier nog een filmpje waarin het probleem weg is. Ook is te zien dat de zout en glansspoelmiddel LEDs uit zijn. Onder in de machine is het vaatwasser zout te zien.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu