Bauknecht droger verwarmt niet meer na 4 jaar

Rotes

  • #1
Hallo,
mijn Bauknecht TRKP 7970 condensdroger verwarmt ineens niet meer.

8560 797 03000

Het betreft een duits model,maar is voor 90 % gelijk aan de nederlandse Bauknecht en Whirlpool drogers.Via zoeken op dit forum ben ik al veel info tegen gekomen en wilde ik gelijk maar eens eea stofvrij maken ( ventilatorhuis).
Ik zie aan alle aansluitingen nergens iets vreemds qua brand of gesmolten stekkertjes en kabels.Mogelijk heeft mijn droger een reset knop op het verwarmingselement ? En zou dit dan onder het ijzeren kapje ergens moeten zitten ? Het gebruikte element is nr 4619 710 90453.
Alvast bedankt voor reactie.

 

Rotes

  • #2
Ik heb het genoemde "plaatje" inmiddels toch losgehaald en wat blijkt; dit is het verwarmingselement zelf :-)
zie geen resetknop en er zat wel stof in....
Is er een manier om deze op werking te testen , of kan dat alleen door stroom er weer op en te zien of het gaat gloeien? Zie ik iets anders over het hoofd wat kan verklaren dat machine niet meer warm word ?
groet
 

Rusako

  • #3
Meet even het verwarmings element door,dan weet je het dat deze goed is of niet! Het kan ook de clikson zijn dat deze stuk is!
 

Rotes

  • #4
Dank Rusako voor je reactie.
Even voor de zekerheid; ik meet gewoon op de stekkeraansluiting op het verwarmingselement zoals in de foto (links 2 contacten en rechts 3 ) ; maakt het dan nog uit of ik ze allemaal tegelijk probeer te contacten of niet ?
groet

 

Rotes

  • #5
Ok,ik krijg geen waarde als ik aan de stekker zelf meet...maar misschien doe ik het niet goed.
Ik heb verwarmingselement geopend en zie de 4 clixons/thermostaten zoals op de foto.Als ik meet voor en na stekker....geven de buitenste 2 wel een waarde aan en de binnenste 2 niet.Ik zag nu ook dat 1 van die bruin is op de aansluitingen.Ik neem aan dat ze het normaal gesproken allemaal een waarde moeten geven tussen de 2 stekkertjes gemeten ?
Is net nog zinvol om gelijk met het verwarmingselement gelijk thermostaten te vervangen?
groet
 

Rotes

  • #6


Hallo,
iemand nog een idee of ik toch ergens nog een thermostaat over het hoofd zie die ik gelijk kan vervangen ? Afgezien van de 4 clixons vast aan het verwarmingselement kan ik niets vinden....misschien omdat het element maar 1300 watt is en niet zoals bij veel andere modellen 2000 ?
Groet
 

Rusako

  • #7
Meet eens de clicksons 1voor1 eens door :wink:
 

Marksat

  • #8
Hoi,
ik zou eerst maar eens de module achter het voorfront controleren. Heb zelf al 5 Bauknecht drogers gehad met dit probleem blaast wel lucht maar word niet warm.
De module goed controleren op losse solderingen bij twijfel alle solderingen opnieuw solderen.

suc6 Marksat
 

Rotes

  • #9
Even een terugkoppeling. De wasdroger heb ik weer gemaakt door inderdaad een nieuw verwarmingselement te monteren.
Helaas is blijkbaar wel de viltring aan de binnenkant deur/trommelzijde op de een of andere manier klem komen te zitten en moet ik deze ook nog vervangen.....toch nog een andere onverwachte uitgave.
Ik adviseer wel iedereen om bij kopen van onderdelen ook even goed rond te vragen want gebleken is dat onderdelenprijzen erg verschillen ( tot swel 130 % ) meer prijs !!! natuurlijk maakt dat op een onderdeel van een tientje niet zoveel uit...maar bij sommige onderdelen maakt het een enorm verschil.
bedankt voor alle reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu