Bauknecht DMCG defect verwarmingselement + motor ventilator

Strijeac

  • #1
Hallo,

Tijdens het opwarmen van de oven (hete lucht stand) vloog de aardlekschakelaar er ineens uit. Hierna verwarmde de oven niet meer, grill en magnetron doen het wel. Ook de ventilator achterin de oven draait nog gewoon.

Ik heb ontdekt dat het verwarmingselement kapot is (element is hoogohmig en er zit een zichtbare barst in het ronde element aan de achterzijde van de oven.

Bij het lostrekken van de bedrading schoot ik door, waardoor van de motorventilator (aan achterzijde oven bij het ronde verwamringselement) een draadje van de spoel is afgebroken. Zie bijgaande foto's.

Hoe krijg ik de 2 uiteindjes weer aan elkaar? er zit een soort coating op die eraf moet om te kunnen solderen volgens mij, anders maakt de boel geen goed contact.

Wie weet een goede methode om die draadjes weer goed aan elkaar te krijgen, ik vind het zonde om alleen hiervoor ook een compleet nieuwe motor te moeten aanschaffen van ca. 120 euro.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Door de draad aan elkaar te solderen.
Draad net zo lang verhitten met soldeertin erbij tot het geëmailleerd draad de tin pakt.
Met ander woorden de beschermlaag wegsmelten zodat solderen mogelijk word.
 

Strijeac

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Het is gelukt om de draadjes aan elkaar te solderen. Inderdaad wel erg lang warmstoken maar op een gegeven moment bleef het vastzitten.

Kan nu dus verwarmingelement bestellen dan is hij binnenkort weer helemaal oprationeel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu