Bauknecht condensdroger TRK 5970 geen warme lucht

A

Anonymous

Gast
  • #1
Help,
onze condendsdroger TRK 5970 blaast alleen nog koude lucht!
verwarmingselement, pluizenfilter zijn schoon.
Is dit probleem zelf op te lossen. ???

Bvd
Sander&Mariska
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het is zelf op te lossen. Maar indien je niets weet van electra, laat het dan een ander doen. Wellicht is het probleem ontstaan nadat er té natte was (per abuis?) in de droger is terecht gekomen. Mogelijk is er dan dus toch iets doorgebrand, zodat de warmte van het verwarmingselement niet (voldoende) de trommel wordt ingeblazen. De achterwand loshalen en binnenwerk (incl. trommelgaten) grondig reinigen kán helpen. Toch raadzaam om het electrisch gedeelte even te controleren/doormeten.

Succes!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Guido , dank je voor de snelle reactie. klopt dat er te natte was in de droger is gegaan. weet je dan ook welk onderdeel waarschijnlijk is doorgebrandt????
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als je de achterkant los schroeft zie je waarschijnlijk een rood knopje zitten, wat een thermische beveiliging is. Opnieuw indrukken en klaar is Sander!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hallo , helaas verkeerd voorgelicht, er zit in dit model GEEN resethermostaat, meestal gaat in dit model de thermostaten defect die op het element zitten en de daarbij behorende bedrading. Thermostatenset is los verkrijgbaar, artnr 4812 259 28681 en kosten ongeveer 45 euro. deze zal je naar alle waarschijnlijkheid moeten vervangen.

Succes ermee
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Witgoedmonteur heeft het bij het rechte eind Sander & Mariska. Ruud zijn optie is werkend; helaas niet in dit type wasdroger(s). Ik heb hetzelfde probleem gehad (1,5 jaar geleden) door dezelfde oorzaak. De enige oplossing was, een volledig nieuw thermostatenset te plaatsen

(zie opmerking van Witgoedmonteur).
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Hoi,
op advies van de site de thermostaat 2x vervangen(zekering)
droger blaast nu nog steeds koude lucht. Wat is er dan nog meer defect??

Bvd
Sander&Mariska
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Hallo Sander & Marika, wat naar nou dat de reparatie nog niet het gewenste resultaat heeft. Waren de thermostaten en bedrading wel of niet defect? Heb je ze evt laten nameten? Kijk en meet even op het verwarmingselement of je 230V erop krijg, zo ja, haal de spanning er af en meet het element met een universeelmeter door, de waarde is ongeveer 22 ohm, meet je een veeeeeeel hogere waarde dan is het element defect. Sorry voor de verkeerde aanwijzing, maar was wel het meest voorkomend.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Hoi Witgoedmonteur, verwarmingselement geeft geen 230 V ! Aansluiting op de op de thermostaat was doorgebrand. 1 thermostaat was dan ook verbrand. De 2 thermostaten zijn vervangen. Waar kan het nu aan liggen??

Mvg Sander Mariska
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Bezit hier niet over een schema, ik kom er zsm op terug
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Hoogstwaarschijnlijk de module defect. dwz de printaansluitingen van het verwarmingsrelais zijn weggefikt. De module zit rechtsboven in de zijwand geplaatst.
 
A

Anonymous

Gast
  • #12
Ben bang dat ik het met de collega eens moet zijn, als je de thermostaten goed hebt aangesloten is er geen andere optie meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu