Bauknecht afvoer droger type E341(?)

Karelkarper

  • #1
Hallo allemaal,

Ook mijn vrouw kwam bij me met het verhaal dat de was niet meer droog werd.......en uiteraard op een dag dat alle monteurs op de camping zitten :lol:

Omdat onze droger weleens vaker "kuren" heeft gehad (en nog steeds), zei ik "haal maar een nieuwe", toch maar even gekeken wat er aan de hand was, al vrij snel was zichtbaar dat het een riemloos model was, die lag nl kapot onderin.

Even zoeken op internet en ook op deze geweldige website leerde mij dat dit een riem moet zijn van het type 2.5 mm dik, 1.6 mm hoh met een lengte van 1960-1970mm.

Kan iemand dit bevestigen?

Ik had op dit forum gezocht naar een vergelijkend type nummer, helaas zonder resultaat.

Onze machine is ongeveer 4 jaar oud en op mijn service sticker staat:

8560 646 12111
07 0333 511482

Ook geeft hij (na al diverse keren met de compressor doorgeblazen te hebben) nog steeds aan dat er stof in zit, dmv het bekende rode lampje voorop het bedieningspaneel.

Kan ik hier nog meer aan doen, zodat het lampje weer uit gaat, en dan bedoel ik niet de stekker van het lampje halen :lol:

Op dit moment, nu er geen riem omheen zit, draait de trommel erg zwaar.
Nu is de trommel niet gelagerd en zit hij gewoon rondom in een vliesrand.
Is dit normaal of juist de oorzaak van het springen van de riem?

Is hier makkelijk een nieuwe riem voor te verkrijgen?

Alvast bedankt voor jullie reacties :wink:

gr, Nico
 

Lieven_007

  • #2
Wat die aanduiding betreft zou ik eens proberen om het toestel te resetten. Hoe juist laat ik over aan de specialisten hier.

Bij de onderdelenspecialist in de buurt kan de desbetreffende riem wel gehaald worden. Dat riem over is zal waarschijnlijk slijtage zijn.
Chek eens hoe de trommel draait als je ze handmatig rond draait. Vooraan op de trommel zit een vilten ring deze kan ook versleten zijn en dit kan een schurend geluid veroozaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu