Bauknecht 50120 wa2360 vreselijk lawaai

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmachine een Bauknecht 50120 wa2360, maakt zo nu en dan, tijdens het centrifugeren een vreselijk lawaai. Het scheelt wel of hij vol is. H
et lijkt ook of hij meer in onbalans is op dat moment. Ook kan ik soms gewoon twee weken geen last hebben. Het klinkt als aanlopen van ijzer tegen ijzer. Heeft iemand enig idee?

En is het wel de moeite waard om er een monteur bij te halen.
Ik heb hem gekocht september 1996. Hij heeft 1069 gulden gekost.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik ben niet technisch, maar kan er niet per ongeluk een beugel van een bh in de trommel vastzitten? Ik heb dit ook meerdere malen gehad. Ik kon dan met een tangetje de beugel uit een van de gaatjes trekken. Het maakte in elk geval een vreselijk geluid.

Succes, Martine
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo,
Het lijkt mij of de trommel: of te vol zit of er te zware (spijkerbroeken,grote lakens e.d.) in zitten. Volgen mij zit hier nog geen onbalans unit in, dat wil zeggen, als de machine uit onbalans is door te zwaar spul dan gaat hij behoorlijkt te keer en dat is niet goed voor de lagers en dan hoor je ook IJZER TEGEN IJZER. Hier hoef denk ik geen monteur bij te komen, met een beetje gevoel het wasgoed er in doen scheelt een behoorlijke schommeling.

Ik hoop dat het vanaf nu beter mag gaan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wat je eigenlijk moet doen is de deur open maken en je hand in de trommel leggen, rustig ronddraaien...

Je mag totaal geen oneffenheden voelen, dus geen bobbels voelen of zo iets... als dat wel het geval is zijn je lagers defect! Dat is dan een hele dure reparatie +-200 euro.

Als het niet het geval is zou ik even kijken met een lamp in de trommel of er inderdaad geen b.h. beugel in zit. Als deze onder in de kuip ligt kan je hem heel gemakkelijk verwijderen door aan de onderkant die zwarte slang ( die aan de kuip zit) te verwijderen (sleutel 7 of kruiskop)...

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu