Barsten in muren

INRS

  • #1
Over 2 weekjes gaan wij over naar ons nieuwe huisje, zijn nu ongeveer een maand bezig met verbouwen, en lopen nu tegen het volgende aan:

In de 2 muren tussen de slaapkamers en de badkamer in (badkamer zitten tussen 2 slaapkamers in) zitten verticale scheuren, hebben er al een bouwkundige bij gehad en die heeft gezegd dat deze er al jaren in zitten van toen de muren nog werkten, (huis is van 1976) het zijn dunne tussen wandjes, makkelijk te repareren met muurvuller, ze zijn in het verleden al een keer eerder gerepareerd..
Nu het volgende, de badkamer moeten we nog renoveren, dit hebben we ivm tijd niet direct gedaan. alleen omdat de muren zo dun zijn ben ik bang dat als we NU de scheuren vullen en verven dat wanneer we begin 2015 de tegels uit de badkamer gaan slopen dat de scheuren weer open komen te liggen.. Heeft iemand hier ervaring mee?

De muur in de slaapkamer van mijn dochtertje is nu kaal de muur in onze slaapkamer is lila (alle kamers op de 1e verdieping waren lila) en niet enorm mooi geverfd, de muren moeten beiden gewoon wit worden
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor materiaal (+dikte) zijn de wanden van gemaakt?

Wordt er opnieuw gestukt? Plak dan in ieder geval (breed) gaas over de scheur.

Ik vind het verstandig de volgorde om te draaien. Eerst de badkamer, dan de muur van de slaapkamer.
 

INRS

  • #3
Het zijn muren van gasbetonblokken, dikte weet ik niet, een muur beneden die we afgebroken hebben was 7 of 10cm dik.. Niet gek dik dus ;-)

De muren gaan sowieso opnieuw gestuct worden ivm heel veel oneffenheden die in het originele stuc zitten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu