Bank voor radiator

Ria13

  • #1
Hi,

Ik heb een rechthoekige kamer van 5,5x4,0 m en aan de smalle kant is een groot raampaneel tot aan het plafond met balkondeur en raam. Onder het raam is een radiator.

Nu overweeg ik mijn zwarte driezitsbank onder het raam te zetten. Behalve het voordeel dat je de radiator dan niet meer ziet en de rest makkelijker in te delen lijkt, heeft dat twee problemen: de warmtestraling die geblokkeerd wordt door het obstakel, en het uitzicht; je kan dan niet meer uit het raam staan turen.

Om bij probleem 1 te blijven, de obstructie van de radiator, is dat een groot probleem of valt het mee qua warmteafgifte?

Bijvoorbaat dank!
 

StefanD

  • #2
Zolang er onder de bank door koude lucht naar de radiator kan stromen en de warme lucht vrij naar boven kan stromen zul je er niet zo veel van merken.
 

Ria13

  • #3
Onder de bank is een ruimte van pakweg 14 cm hoog maar boven de radiator is een verbrede vensterbank; die steekt een centimeter of vijf voor de radiator uit.
 

StefanD

  • #4
Onderkant is dus prima.
Zo'n ver overstekende vensterbank is voor de warmteafgifte niet optimaal, met een bank ervoor kan het gebeuren dat de bank tegen de vensterbank geschoven wordt en de warmte dus nog minder goed weg kan. Maar als je zorgt dat de bank een stukje (15-20cm.) van de vensterbank blijft is er geen probleem.
 

Ria13

  • #5
Oke bedankt. Ik zal eens een serieuze tekening maken hoe het eruit zal zien als het daar staat, en dan wat meubelrollers kopen (de hefboom moet ik nog ergens hebben).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu