Banen maken met muurverf

Edith1

  • #1
Ik wil graag banen maken op de muren met 2 verschillende kleuren, alleen ik heb werkelijk geen idee hoe ik een rechte lijn ga krijgen. Ik heb geen vaste hand zodat ik het uit de losse hand kan doen. Ik vermoed dat er toch wel middelen zijn omdat uit te kunnen voeren.
Ik zou graag hier de oplossing voor weten.
 

Sjeki

  • #2
Ik heb het vroeger wel eens gedaan met schilderstape. Eerst de lichtste kleur aanbrengen, en dan als die kleur droog is een rechte lijn met schilderstape aanbrengen en dan de donkere kleur aanbrengen en het schilderstape verwijderen.
 

Edith1

  • #3
Is schilderstape dan anders dan tape die je gebruikt als je kozijnen moet schilderen? Want dat haalt de gedane muurverf er weer af!
 

Sjeki

  • #4
Meestal is dat van die beige papieren tape.
Je moet ervoor zorgen dat de verf goed droog is voordat je het erop plakt en de tape meteen verwijderen als je klaar bent met schilderen.
 

Edith1

  • #5
Die beige tape gaat niet goed, want dat heb ik gebruikt bij het afplakken van het schilderen van de kozijnen. Ik heb op de muur met muurverf geplakt en direct na het schilderen weer verwijderd. De muurverf was jaren geleden al aangebracht en is enorm beschadigd daarvoor. Dus die papieren tape werkt bij ons in ieder geval niet.
 

Sjeki

  • #6
Nooit echt problemen mee gehad, wat ik mij erzo van kan herrineren.
Dan zit er denk ik niets anders op de uit de losse hand met een kwast rechte lijnen te maken, of iemand anders moet nog een geweldig idee hebben?
 

Edith1

  • #7
Ik ga afwachten. Misschien komt de "gouden" tip nog. In ieder geval bedankt voor het meedenken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
De gouden tip is hier: de vakschilder.

U heeft zelf geen vaste hand, dus slepen of besnijden is geen optie, en met tape heeft u geen goede ervaringen.

Omdat niemand vanuit hier de conditie van de ondergrond kan bepalen , zijn alle adviezen over welke tape u moet gebruiken nutteloos, want de muren bij Jan zijn anders dan bij Katrijn.

Wij gebruiken geen tape om afscheidingen / banen te maken, maar slechts een hard potlood. Daarmee worden de lijnen aangebracht waar tegenaan met de kwast wordt besneden.

Er bestaat wel een tape ( blauw) die zeer licht hecht ( en dus als u bezig bent meestal van de muur komt ). U kunt een proefstrookje plakken en kijken of deze voldoende hecht.
 

Edith1

  • #9
Tja, de vakschilder is wel een tikkie duurder......

Wel kan ik wat informatie geven over de ondergrond van de muur. Hij is n.l. opnieuw gestuckd, dus geen andere materialen erop.

Wat betekent: met de kwast wordt besneden?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
Met de kwast langs de potloodlijn.

Een vers gestuukte muur vraagt erom los te laten als u tape aanbrengt.
 

Edith1

  • #11
Oke, nu heb ik ook eens gehoord dat je siliconenkit aan kan brengen, maar dat zal de laag muurverf ook wel laten bladderen, lijkt me? Of is dit misschien wel een idee?
 

Tiho

  • #12
Lijkt me ook lastig weghalen :wink:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #13
Lijkt mij ook :lol:

U moet zich blijven consenteren op de reële mogelijkheden, want zo kennen wij er ook nog welk een paar: de stukken muur eerst doorzagen, van de gewenste kleur voorzien en dan weer aan elkaar plakken
:roll:
 

EGeen

  • #14
Blauwe tape is een goede optie, en eventueel heeft eenzelfde merk ook een ander soort tape (wit) die op zachte ondergronden kan worden gebruikt. Hiermee heb ik geen ervaring.

En tjah, zonder tape kan vaak mooier worden (in mijn geval dan, ik kan niet overweg met tape).. Enkel een goede dosis geduld moet je wel hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu