Ballustrade gegalvaniseerd opknappen

Ingy

  • #1
Beste klusser,

Heb laatst een gegalvaniseerde ballustrade gekocht, waarbij de vorige eigenaar er met een zilvere metaalverf overheen is gegaan. Hij heeft dit gedaan omdat er zo te zien wat roest / erosie op het hek kwam.
Heeft iemand een goede tip hoe ik het hek weer in goede oude staat kan krijgen? / of evt. de beste manier om de oude verf eraf te krijgen en nieuwe laag erover?

bij voorbaat bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De beste manier is om de ballustrade te laten stralen. Galvaniseren is eigenlijk verzinken. Dit kan elektrolytisch en thermisch. Normaliter blijft dit corrosie vrij, maar er kan putcorrosie onstaan.

Met de hand ( schuren ) is monnikenwerk en er blijft altijd een laagje achter omdat u de kracht niet hebt om de corrosie volledig uit te schuren.

Na het stralen kunt u als grondlaag een zinkfosfaatprimer gebruiken. Vraag hiernaar in de verfspeciaalzaak. Daarna kunt u, in oplopende kwaliteit en prijskaartjes afwerken met alkydverf, polyurethanverf of 2 komponenten lak.
 

Ingy

  • #3
Bedankt Kees voor je duidelijke antwoord! Stralen zal idd de beste optie zijn. Ga kijken waar ik dat kan laten doen voor een redelijke prijs.
Zou verfafbijt ook nog een optie kunnen zijn, of tast dit het metaal aan?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Afbijt wordt niet gebruikt om metaal van verflagen te ontdoen.
Hiervoor gebruiken we andere methodes die echter voor thuisgebruik geen van allen geschikt zijn en zeer belastend voor het millieu:

Fosforzuren
Zoutzuren
Zwavelzuren

Nou, u ziet het al, niet veel goeds onder de zon. Stralen is de meest efficiënte methode idd. U kunt het echter wel goedkoop houden door met de hand te ontroesten en de ballastrade te behandelen met dezelfde zilverachtige verf ( HIER noem ik geen merk ) als de vorige eigenaar heeft gedaan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer u laat stralen dan zou ik gelijk laten verzinken, verf kan er altijd nog op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu