Balkon uitbouwen

Jlot88

  • #1
Hallo daar.

Eerste berichtje op dit forum na lange tijd dat ik wel andermans berichten heb kunnen lezen. Nu ziet het er naar uit dat ik mijn antwoord maar niet kan vinden.

Ik heb hier thuis een achter-balkon van 280 bij 110. Deze zou ik willen uitbreiden naar 280 bij 160 (halve meter erbij dus). Aangezien mijn buren geen schuur of iets dergelijks hebben waar ik deze uitbouw op kan rusten is mijn vraag of ik zelf iets in de constructie kan aanpassen waardoor ik het balkon kan uitbreiden.

Iemand een idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Idee: Plaats een foto en/of tekening.
 

Jlot88

  • #3
De foto. Fundering is nog niet zichtbaar. Ik ben puur aan het orienteren. Ik heb geen ankers in muren waar ik gebruik van kan maken. Alleen de fundering onder het balkon zelf. Ik dacht zelf aan het verlengen van deze maar weet niet of dat sterk genoeg is.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Helaas voor acht ik dit niet mogelijk zonder grote bouwkundige ingrepen.
Zo te zien woont u in een flat/appartement en is er ook toestemming nodige van de verhuurder c.q. de VVE, lijkt me dat u die niet krijgt.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het is niet gezegd dat je geen toestemming krijgt, bij een flat bij ons in de buurt hebben ze dat ook gedaan.
De muur doorslijpen of zagen.
Stalen I binten op de vloer vastzetten die oversteken en daar een vloer en balkonhek op maken.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Je krijgt dan zoiets:
 

Jlot88

  • #7
Ja idd. Zoals op die foto is ook hoe het ongeveer moet gaan worden. Alleen in plaats van een hek komt er gewoon weer een stenen muurtje. Het kan dus wel als ik stalen binten bevestig aan de bestaande fundering begrijp ik?

En Jan, ik begrijp dat ik toestemming nodig heb van de VVE maar ik ben puur aan het kijken naar de mogelijkheden. Als het niet mogelijk is hoef ik ook niet naar de VVE om toestemming te vragen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Een gemetseld muurtje maakt het wel een stuk zwaarder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu