Bakgoot, pvc of kunsstof?

Ribruijn

  • #1
Allen,

Mijn woning is aan de voorzijde uitgebouwd, over de gehele breedte. Deze uitbouw heeft een schuin dak welke uitmondt in een gootbak. In deze gootbak (voorzien van boeidelen rondom) ligt een kunststof bakgoot. Regenwaterafvoer heb ik aan beide uiteinden (lengte uitbouw ca. 6 meter). Op 3 plaatsen is deze goot voorzien van tussenstukken en al 3 jaar ben ik bezig met houtje-touwtje oplossingen om het bekende euvel van de lekkages op deze plaatsen op te lossen. Bitumen is leuk maar helpt maar eventjes vanwege de uitzetting van de dakgoot. Nu dus weer lekkage, in dit geval door krimping i.v.m. de vorst.

Vervangen dus door een andere bakgoot. Maar ik heb de keuze tussen opnieuw kunststof en PVC (zink is wat lastig, het is een krappe bakgoot en een nieuwe kan ik er bij wijze van spreken zo inhangen).

Suggesties? Wat zet meer uit, kunsstof of PVC? PVC is lijmen, kunststof is natuurlijk weer met tussenstukken.

Dank!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk eerst ook nog eens bij EPDM rubber, er is een type met bitumen aan de onderzijde en een beschermfolie. Primer in de goot de beschermfolie weg halen en de strook in de bak drukken. Je kan, dacht ik even uit het hoofd, tot 15 lang. Dan zal je een las moeten maken.
Er zijn tegenwoordig goten van PVC, deze zijn ook uit een behoorlijke lengte leverbaar. Dit type goot werkt zonder beugels kan je zo tegen de muur schroeven.
Lastige vraag wat zet meer uit kunststof of PVC :wink: Ik denk dat je bedoeld polyester of PVC. De uitzetting coeff. is van beide materialen gelijk.
 

Ribruijn

  • #3
Ja, dom. Is natuurlijk allebei kunststof. Inderdaad: PVC of polyester.

EPDM rubber? Je bedoelt in de huidige goot? BTW: Ik zag inderdaad ook een enorme bus met rubbercoating, 2 lagen aanbrengen en klaar ben je.

Maar ja, wat is wijsheid....
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Nee nee nee. Geen vloeibaar spul zeker niet. EPDM folie baanvormig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kan met een gewone nieuwe bakgoot van pvc met tussenstukken die voorzien zijn van een rubber afdichtingsstrook, de goot kan dan onbeperkt uitzetten en krimpen zonder lekkage.
Ook de eindstukken zijn voorzien van rubber afdichting.
Gelijmde tussenstukken gaan op den duur lekken.
 

Ribruijn

  • #6
Kijk, dat lijkt me een nog beter idee. De bouwmarkten laten alleen maar lijmdelen zien (waar ik inderdaad niet echt enthousiast over ben ivm lekkage), ik zal eens gaan zoeken naar een bedrijf dat deze tussenstukken levert.
 

Ribruijn

  • #7
Zink bleek toch heel goed mogelijk te zijn. Dus er komt toch maar een nette zinken goot. Heb me laten overhalen door een loodgieter... :-)
Polyester hoef ik niet niet meer, teveel gelazer met tussenstukken in de loop van de tijd.

Topic mag dicht!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Zo, je kan er weer een jaar of 25 tegen. :D
 

Ribruijn

  • #9
Nog 23 jaar tot m'n pensioen. Dan verkas ik naar het buitenland. Moet net kunnen dus! :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu