Badkamervloer opnieuw betegelen op de oude tegels

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil in een badkamer op nieuw gaan tegelen(vloertegels).
Nu zit ik met een vraag,
Ga ik over de huidige tegels tegelen of verwijder eerst de oude tegels? Ik heb geen idee wat voor vloer onder de huidige tegels liggen. Het woning is gebouwd in de jaren 1930-1950.

Wat is het slimste om te doen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik heb op diverse sites dergelijke vragen gezien en het moet kunnen, mits de vloer eerst met een voorstrijk behandeld wordt. Kijk bijv eens hier en kies "SCHÖNOX SHP Speciale grondering voor gladde, dichte en niet-zuigende ondergronden. Vooral geschikt voor het verlijmen op oude keramische bekledingen."

Let erop dat de vloertegels NIET met een pastalijm worden gelijmd, daar hebben anderen problemen mee gehad, omdat het dagenlang niet droogde! Dus een poederlijm gebruiken, die bevat een cementbasis, die chemisch uithardt.

Het door mij gekozen merk is willekeurig, ik kende deze site toevallig. Maar identieke producten van andere fabrikanten kunnen natuurlijk net zo goed zijn, het gaat om het idee! Je weet niet wat je tegenkomt als je die oude tegellaag weg haalt, dus lekker laten zitten! (waterdichtheid weg!) Ik heb zelf overigens niet over oude vloertegels getegeld (wel wandtegels) maar wel over graniet.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Gaat prima! De lijmen van tegenwoordig zijn van dusdanige kwaliteit dat het mogelijk is. Je moet wel tegelijm "super" of "speciaal" pakken dus niet de gewone. Is iets duurder maar wel noodzakelijk. Het beste is om een laag tegellijm met een vlakke spaan op de bestaande tegels te smeren en deze goed laten drogen (minstens een dag) daarna gewoon als normaal betegelen met dezelfde lijm.

Wel eerst de vloer goed ontvetten en nawassen met schoon water (geen zeep!!!!) Van de lijmen is tegelijm "super" (flexibel, sneldrogend en watervast) de beste keuze omdat die ook nog "tixotroop" is dwz dat ie een goeie plakkerigheid heeft zodat de tegels niet te veel verschuiven op die gladde ondergrond tijdens het leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu