Badkamerplafondbubbels

MarleenH

  • #1
Hallo,

We hebben een badkamerplafond van stuc met een laag verf. Eerst zat er op verschillende plekken schimmel. Deze hebben we inclusief de verf er afgekrabt en vervolgens het hele plafond opnieuw geschilderd.

Nu begint de nieuwe verf te 'bubbelen' op sommige plekjes, vooral waar eronder een scheidingslijn zit tussen oude verf en een gedeelte waar alle oude verf was weggehaald. Kan iemand me vertellen wat we verkeerd hebben gedaan? Hadden we nog een tussenlaag moeten aanbrengen? Moeten we beter ventileren? Of iets anders?

Ben bang dat ik als absolute leek zelf niet veel aan het forum kan bijdragen, maar je antwoord wordt zeer op prijs gesteld!

Bedankt en groetjes,
Marleen
 

Chathanky

  • #2
Ik vermoed dat het plafond vochtig is en dat hierdoor op de kale plekken de blazen gaan onstaan.

Misschien dat iemand er anders over denkt of dit kan bevestigen.
 

EdP

  • #3
Mijn duit in het zakje: misschien bestaat die stuclaag eigenlijk uit verf (spuitwerk)? Zoiets heb ik eerder gezien, een hele plak spuitwerk die week geworden is en aan het onthechten is. Er zit dan weinig anders op om alles eraf te steken, beginnen met een droge muur, de juiste primer en dan opnieuw (laten) stucen of spuiten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De oorzaak van schimmel en de rest van de daarop volgende problemen liggen bij onvoldoende ventilatie, bij gebrek hieraan zal het opnieuw optreden.
 

Jacco

  • #5
Ik sluit me volledig aan bij Jan. Je zal eerst de oorzaak van de hoge vochtconcentratie moeten opsporen. Vervolgens dit verhelpen, voordat je een nieuwe laag aanbrengt.
 

MarleenH

  • #6
Hartelijk dank voor jullie antwoorden! Ik was hier al een beetje bang voor; wordt een hele klus!

Groeten
Marleen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu