Badkamermuur egaliseren

Pab001

  • #1
Ik wil de vier wanden van mijn badkamermuur egaliseren i.v.m. opnieuw betegelen. Ik heb de volgende situatie:

van vloer tot 1500mm hoog bestaat uit tegels. Zijn prima in orde, geen scheuren edg en hier kan ik na voorbehandelen overheen tegelen. Het deel boven de tegels tot aan het plafond bestaat uit pleisterwerk wat is geverfd met waterafstotende latex. Muur verder in orde. Geen scheuren gaten edg. Er is alleen een diepteverschil natuurlijk tussen de gepleisterde muur die begint op 1500mm en de getegelde muur. Nu wil ik dat diepteverschil oplossen door opnieuw te stucen. boven de tegels. Probleem is echter dat het diepteverschil aan een wand ongelijk is. Dit diepteverschil bij de deur is 22mm en bij de achterwanfd van de badkamer 9mm. Er is dus een verloop van 22mm naar 9mm over een lengte van 1850mm.
Er zijn diverse materialen in de handel waarmee je kan stucen maar ben op zoek naar het beste product. Dit zijn mijn eisen:

(1) Product moet snel uitgehard zijn omdat ik niet 10 dagen kan wachten totdat gips droog is. Het gaat om een badkamer en ik kan niet zolang de badkamer buiten gebruik laten

(2)Het product moet aan te zetten zijn tot een dikte van maximaal 22mm.

(3) Eindresultaat, waterpas, maar hoeft niet zo glad als een gepleisterde muur. Ik ga er namelijk overheen tegelen. Dus over het geëgaliseerde deel komt gewoon nieuw tegelwerk.

(4) Product waarmee ook een niet ervaren stucadoor (ben gewoon DIY) klusser ook mee uit de voeten kan.

Niu heb ik zelf naar wat opties gekeken, maar kom er niet uit.

Cementmortel quick dry. Binnen drie uur uitgehard, maar probleem is dat maximaal 10mm diepte hiermee gedaan kan worden. Voor een deel van de wand van 22mm is dit onvoldoende. Roodband leek me optie, maar met 22mm duurt uitharden heel erg lang. Een deel opvullen met gipsplaten valt af i.v.m. bevestigen aan de muur. Ik kan ze namelijk niet vastzetten aan een rachelwerk.

Enige optie die ik kan bedenken is cement. Maar dat lijkt me lastif om mee te werken in grote oppervlaktes zoals een muur egaliseren. De oppervlakte van de muur is 750mm x 1850mm

Iemand ideeën?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Bij de professionele bouwmaterialen handels, hebben ze hier verschillende producten voor, op cement basis.
Dat is speciaal voor badkamers gemaakt.
Daar kun je na 3 uur overheen tegelen.

Merknamen mogen hier niet genoemd worden, maar als particulier kunt u ook bij de meeste bouwmaterialen handel gewoon kopen.
Zij weten wel wat u nodig heeft.
 

Pab001

  • #3
Bedankt Peter. Gaat lukken nu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu