Badkamermuur betegelen

Aaram

  • #1
Hallo,



We hebben net alle wandtegels van de badkamer verwijderd, en alle bepleistering eraf gehaald, we zitten nu dus op een bakstenen muur.

-Nu willen we de wand opnieuw betegelen. We willen de wand cementeren en daarop betegelen. We hebben gele zand en cement gekocht(de man van de plaats waar we het zand kochten zei dat deze goed was voor de badkamer) Maar nu zegt mijn buurman(werkt veel in de bouw maar is geen aannemer ofzo) dat het eigelijk niet zo een goed idee is om dat met gewoon zand en cement te doen, omdat het niet goed tegen de vocht kan. Wat denken jullie ervan? welke andere alternatieve heb ik als deze niet geschikt is?



-We willen de badkamer ook verluchten, de badkamer heeft aan de ene kant een deur en aan de andere kant een raam. dan blijven dus de 2 andere muren, de muur die langs de buitenkant is, daar platsen we kasten, en de andere muur de badkamer en toilet. daar kan ik geen ventilator zetten(anders kom ik uit in een slaapkamer) Als ik het door de plafond doe kom ik uit in een zeer klein zoldertje, waar er ook niet echt luchttoevoer is. Is het erg om het naast de raam te plaatsen?(ik heb ergens gelezen dat het niet goed is om het naast een raam te plaatsen, maar het is tov een deur dan is het toch goed of niet)


Aaram
 

Amdusias

  • #2
1# Zand cement .. goed idee gewoon doen , Roodband en andere gips producten zijn een minder goed idee.
Muren wel goed voorstrijken , met stuc voorstrijk .
stucadoren vervolgens , en dan als je wilt gaan tegelen , weer voorstrijken ( wat geschikt is voor tegelen ) deze geven de muur een extra vocht afstotende laag.


2# Ventilatie .. in je raam een ventilatie rooster plaatsen en altijd open laten , glas dient dan wel te worden vervangen .
En eventueel , onderkant deur inkorten tot 2,5Cm gemeten van vloer tot onderkant deur. .. bevoorderd de trek van lucht.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Cement als bindmiddel is 100% vochtbestendig.
en wordt mitst in de goede verhouding gemengd en vochtig gehouden tijdens het uitharden erg hard.

Het is echter wel moelijker verwerkbaar dan de gangbare producten
(voor badkamers bestaat speciale cementgebonden egalistie mortel)
 

Droid

  • #4
Er wordt toch vaak kalk bij door gedaan om de specie wat plasticer te maken..?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu