Badkamerkraan bestellen in Engeland (maten etc.)

Mctijn

  • #1
Ik ben al enige tijd op zoek naar een combinatie van regendouche, handdouche en baduitloop in klassieke (Engelse) stijl.
Deze combinatie is lastig te vinden in goede kwaliteit en zeker in glazend nikkel. (Stuk mooier dan chroom imo)

Nu heb ik een mooie set op het oog van het merk St. James:


(Bovenstaand model, maar alleen ook nog met baduitloop maar hier is geen foto van)

In Nederland kost me deze set 2700 euro, in Engeland kan ik hem kopen voor 1250 pond (1450 euro) incl. verzending. Een verschil van 1250 euro (!!).

Nu meldt de Nederlandse importeur het volgende:
U moet zich wel realiseren dat mocht het via een grote omweg lukken om de kraan geleverd te krijgen uit UK de specificaties niet volgens Nederlandse hartmaten zijn en niet passen op Nederlandse muurbeugels en koppelingen. Tevens werkt het mengmechanisme voor UK volgens het dual flow systeem wat in Nederland niet gehanteerd dient te worden daar in NL alleen gemengd water vanuit het kraanhuis dient te worden geregeld.
1. De afwijkende hartmaat kan een probleem zijn. Kan iemand dit beamen? Ook heb je waarschijnlijk een Engelse muurplaat nodig?

2. Ik heb opgezocht wat het Dual Flow System inhoud.
Abode%20techsingledualflow.pdf
Denken jullie dat dit een wijze beslissing is? Of ga ik er in de praktijk weinig van merken?

Bedankt!
 

Millew

  • #2
De Nederlandse importeur suggereert dat het dual flow slechter zou zijn of niet volgens de normen, geldend in Nederland.
Uit de uitleg van dual flow/single flow begrijp ik juist dat dual flow alleen maar voordelen heeft (koude aanvoerslang/buis, geen terugslagkleppen noodzakelijk), maar dat het systeem in de toekomst steeds minder gaat worden toegepast en men overgaat op het meer gebruikelijke single flow in de rest van Europa.
Die hartmaat zou ik mij maar niet druk om maken. Met een beetje precies werken (eventueel mal gebruiken) lukt het ook wel om twee losse muurplaten op de goede afstand te krijgen.
Alleen moet de draad van NL muurplaten wel passen op UK kranen.

Het kan zijn dat je toch ergens terugslagkleppen moet plaatsen om te voldoen aan de norm, ook al is dat met dual flow niet strikt noodzakelijk.
In andere mengkranen zit dat ingebouwd.
 

Markieman

  • #3
Als je dat ding toch in engeland besteld kan je net zo goed een muurplaat meebestellen.

Risico is wel dat als je over een aantal jaar om de een of andere reden een nieuwe douche wilt en/of nodig hebt (want deze gaat kapot), dat de nederlandse mogelijk niet zullen passen. Zal je weer moeten importeren uit engeland.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In principe komt u nooit met de aanvoerbuis van de douche in aanraking dus het maakt niet uit of de buitenkant "koud" blijft.
Het grote nadeel van dual flow is dat er gelijk gloeiend heet water uit de douchekop kan komen wanneer iemand plotseling een koudwaterkraan open zet, bij een gewone mengkraan gebeurt dit minder snel zodat er meer tijd is om te reageren.
De leidingen dienen zodanig te worden gelegd dat dit niet mogelijk is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu