Badkamerafzuiging

Patrick.H

  • #1
Graag wil ik weten of bij de afzuiging itho CVE ECO-fan 2 de langzame stand die altijd blijft draaien uit kunt zetten.Hij trekt alle warme lucht uit de badkamer.
 

Chathanky

  • #2
Verstandig is dit niet, de afgezogen lucht zorgt er voor dat de aanvoerroosters in de rest van je woning verse buitenlucht binnen halen die nodig is om in een gezond huis te leven.
Overgens zal de lucht aangevuld worden met lucht uit de woonkamer of slaapkamers. Deze lucht is niet echt koud.

Ventileren kost wat energie, daaraan is niet te ontkomen Patrick.
voor 50m3 zal het gemiddeld in de winter 300 watt aan warmte kosten.
omgerekend tussen de 0.6 en 1 m3 gas per 24 uur in de wintermaanden.
 

Patrick.H

  • #3
Je hebt wel gelijk,maar alleen de badkamer zit erop en we hebben altijd de ramen op de slaapkamer open,zodat echt de koude lucht onder de deur word gezogen.zet ik hem met de stekker uit dan word het wel warm in de badkamer.
 

Henkjan

  • #4
Je kunt deze fan ook nog in een minimumstand zetten, met een regelaartje achter de klep, dan zuigt hij nog zeer weinig. Maar misschien heb je dat al gedaan.
 

Ronald42

  • #5
Zo het probleem badkamer is opgelost.

Nu word het vochtiger in huis. En zal uw volgende vraag gaan of schimmelvorming gewoon is. En waarom het zolang duurt voordat uw woning warmgestookt is, met uitzondering van de badkamer natuurlijk. En op een ander forum; waarom u ineens de hele dag in huis zo loopt te hoesten? Als u buiten bent is het over!!

Sarcastisch, ja wel een beetje. Onmogelijk, nee helemaal niet. Die ventilator zit er niet voor niets zet gewoon het ventiel verder dicht en probleem is opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu