Badkamer spiegel spiegelkit of vrij hangen?

Ronaldklus

  • #1
Hallo allemaal,

Ik wil in mijn badkamer een grote spiegel ophangen. Met een spiegelverwarmingsmatje erachter.
Het muurtje is 90 breed en 180 hoog, hier wil ik precies een spiegel inhangen. Dus laat maar zeggen een spiegel van 88 bij 178.

Maar ik hoor verschillende verhallen. De een zegt dat je de spiegel met zuurvrije spiegelkit mag ophangen. Deze in verticale banen aanbrengen en twee dagen erna rondom afkitten. (De badkamer word overigens nog niet gebruikt).

En d ander zegt dat dat absoluut niet kan omdat je spiegel dan kan gaan oxideren en zegt dat het 5 cm rondom vrij moet zijn en ophangen met onzichtbare ophangset.

Wat is de waarheid? Beide is overigens door glashandeleren gezegd..???
 

BeeTeeWee

  • #2
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bevestigen met spiegelkit in vertikale strepen een prima methode is. Geen oxidatie-ervaringen hier. Ik heb de boel echter niet rondom afgekit. Het hele idee achter die vertikaal aangebrachte kitstrepen is nou juist dat er een luchtstroom achter de spiegel blijft bestaan. Door de boel rondom af te kitten blokkeer je die luchtstroom echter weer. Iets meer ruimte dan 1 cm rondom is ook daarom misschien wel goed, maar 5 lijkt me niet fraai. Ik denk dat ik de beide adviezen zou combineren: spiegelkit verticaal aanbrengen, niet rondom afkitten en een kleine ruimte rondom vrijhouden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik denk, juist doordat je de zone tussen de spiegel en de wand gaat verwarmen het probleem oplost. Daar tussen zal de waterdamp niet condenseren.
Wel kit gebruiken die speciaal voor het bevestigen van spiegels is ontwikkeld.
 

Haplo

  • #4
Er zijn ook ophangsetjes die je op de spiegel zelf kunt plakken (tot 12kg). Dan heb je ongeveer 0,5 tot 1cm over tussen muur en spiegel. Ideaal voor de verwarming en aansluiting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu