Badkamer project issue

Rguich

  • #1
In de badkamer van mijn nieuwe woning (huis uit 2002, tweede bewoner) had ik de wens om een ligbad en dubbele wastafel te laten installeren. De ligbad moet aan de kant komen waar nu een wastafel is geinstalleerd, waarbij de wastafel dan naar de overkant van de badkamer moet verhuizen, naast de douchehoek (of eigenlijk dus vervangen worden door de nieuwe dubbele wastafel)

De betegeling was ik nog tevreden over, dus die wilde ik graag zoveel mogelijk behouden. Gezien de douchecabine wordt vervangen door een open douchehoek (met douchegordijn), is er wel afschot nodig, en gezien er ook nog leidingen naar de nieuwe wastafellocatie moeten gaan lopen was het toch niet anders mogelijk dan om de hele vloer te vervangen (en licht op te hogen).

Gezien de vorige bewoner nog flink wat tegels had achtergelaten, was het dan de bedoeling om waar nodig de wandtegels te vervangen. De aannemer die hier mee bezig is stuit nu alleen op het probleem dat sommige muren beton zijn en hij de gelijmde tegels niet zonder beschadiging van andere tegels los kan krijgen:
***




Hij adviseert nu ten zeerste om de gehele badkamer opnieuw te betegelen. Dit is het makkelijkst voor hem, en levert (gegarandeerd) het mooiste resultaat op. Consequentie is wel dat het project een week uitloopt en de extra kosten +- 1000 euro.

Naast de discussie dat bij het vervangen van tegels er wellicht sprake is van kleurverschil in de tegel dan wel de voeg, vraag ik me puur sec af of het echt onmogelijk is om (deze) tegels fatsoenlijk te verwijderen. Als ik google zie ik toch diverse instructies die lijken te impliceren dat het mogelijk moet zijn. Maar misschien dat de combinatie beton met dit lijmtype inderdaad voor een haast onmogelijk uitdaging zorgt?

Wie kan hier iets over roepen?

Zelf zit ik er niet zo op te wachten op een week uitloop en 1000 euro lichter, en zou ik misschien zelfs overwegen om tegels met boorgaten er gewoon in te laten zitten dan. Maar dat zal m'n partner hoogstwaarschijnlijk niet acceptabel vindt. Het is geen mini-badkamer, maar zeker ook geen grote badkamer. Van mij moet het gewoon functioneel zijn, ligbad, douche, dubbele wastafel, spiegelkast, dan ben ik tevreden. Een paar boorgaatjes en potentieel lichte verkleuringen her en der zal ik niet minder om slapen. Maar praat gerust op me in, ik ben benieuwd naar jullie meningen en ideeen! ;)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Tuurlijk kunnen tegels verwijderd worden. Als ze goed vast zitten is het wel meer werk.

We beoordelen hier niet het werk van aannemers. Als je een second-opinion wil, kan je beter een andere aannemer inschakelen.

Plaats foto's graag via klusidee zelf. Ik heb de links verwijderd.
 

Rguich

  • #3
Ik wou het niet al een second opinion noemen. Ik sta momenteel gewoon voor de moeilijke keuze van "Doe alles maar", of serieus bedenken/achterhalen dat losse tegels vervangen ook wel degelijk gewoon een optie is. Dat laatste proef ik uit jouw reactie, maar die is verder niet onderbouwd, dus het haalt me nog niet sterk over.

Maar misschien is een second opinion wel wat ik nodig heb (hoewel ik verwacht dat de meeste zullen zeggen dat je beter alles kunt doen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu