Badkamer: Plaatsingshoogte badmeubel/hoge kast/spiegel

Martijnheijde50

  • #1
Goedemiddag,

Ivm met onze pas opgeleverde nieuwbouwwoning willen wij het volgende (reeds aangeschaft) in onze badkamer plaatsen:

Badmeubel (inclusief wastafel): HxBxD = (58+10)x120x47
Hoge kast: HxBxD = 192x40x30
Spiegel: HxB = 80x120

E.e.a. dient op één wand te komen, waarbij de hoge kast aan de rechterkant tegen het badmeubel geplaatst moet worden. (Iets er vanaf zou mooier zijn, maar die ruimte hebben we helaas niet). De bovenkant van de wastafel komt op een hoogte van 94. (Vinden wij zelf prettig en komt dan mooi net boven de voeg uit). Ik zit nu met het volgende. Het mooiste vinden wij het als de onderkant van de hoge kast aansluit bij de onderkant van het badmeubel en als de bovenkant van de hoge kast aansluit bij de bovenkant van de spiegel. Dit kan echter alleen als de spiegel dan op een hoogte van 138 geplaatst wordt. (Dus van 138 tot 218). Zie ook afbeelding 1. Mijn vraag is nu of dit te hoog wordt? Of zou ik toch voor een andere oplossing moeten gaan zoals in de tweede afbeelding. Daar hangt de spiegel van 125 tot 205. De bovenkant van de spiegel sluit dan nog steeds aan bij de bovenkant van de hoge kast. Maar de onderkant van de hoge kast is daar dan echter 13 cm lager dan de onderkant van het badmeubel. Ik denk dat die hoogte voor de spiegel wat beter is, maar ik vraag me af of die ongelijkheid aan de onderklant dan storend zal zijn.

Ik weet dat e.e.a. ook een kwestie van persoonlijke smaak/voorkeur is, maar zou iemand mij hier enig advies in kunnen geven? Bij voorbaat dank!

Mvg,

Martijn


 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het ligt een beetje van de lengte af van jezelf en je partner.

Maar het mooiste is om de meubels en spiegel op te hangen, zoals in voorbeeld 1, zodat onderkant van de kasten en bovenkant van de spiegel gelijk hangt.
Maar dat kan niet altijd met elk meubel.

Gemiddeld wordt de bovenkant van de wastafel op 90 cm gehangen.
Een spiegel wordt vaak opgehangen, dat als je er voorstaat, je neus in het midden van de spiegel zit qua hoogte.

Maar zoals gezegd, is dat vaak een persoonlijke questie, en daar zijn geen vereiste normen voor.
 

Martijnheijde50

  • #3
Bedankt Peter! Inmiddels er toch maar voor gekozen om de onderkant van het badmeubel en de hoge kast gelijk te houden. Dus dan plaatsen we de bovenkant van de spiegel maar wat lager dan de bovenkant van de hoge kast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu