Bad verzinken in vloer / lager plaatsen

Bertil68

  • #1
Hallo allemaal,

Ik had hier al regelmatig ongeregistreerd rondgesnuffeld en veel opgestoken maar ik heb toch even advies nodig.

In onze badkamer is een trap geplaatst om op zolder te komen (hier komt een dakkapel). Links en rechts zijn slaapkamers, de rechter wordt 1 meter ingekort door de wand van de douche te verplaatsen. Even snel gedacht zag ik ineens mogelijkheden dat het bad dan 10cm lage zou komen tov de originele vloer :cool: , gezien het niet al te hoge plafond weer mooi meegenomen :D .
Na wat verder doordenken kwam ik bij het punt afvoer.. Er ligt natuurlijk een afvoer in de betonnen vloer van de badkamer (10cm dik) Ik kan misschien wel wat lager met het bad als ik de afvoer een stukje verleng naar het nieuwere lagere vloer, je hebt dan denk ik de afvoer over de vloer liggen en kan dus ook aan de zijkant aangesloten worden.
Stel het bad lekt.. komt het water dus op de lagere gelegen vloer (beton) en zal zo zijn weg zoeken. Waar ik dus benieuw naar ben:

Kan ik het bad lager plaatsen zoals hierboven geschetst? De afvoer komt dan uit de dikke douchevloer en kan dus aan de zijkant aangesloten worden (als dat sowieso al kan..). Hoe zit het dan met lekkage?

Moet ik de vloer op gelijke hoogte brengen, met bijvoorbeeld yton zodat de vloer als het waren op gelijke hoogte komt met de originele vloer, en dan het bad met afvoer plaatjes zoals "het hoort". Of moet het dan met zwaluwstaart?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is, anders lees ik dat natuurlijk vanzelf.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Met klussende groet,

Bertil
 

Xr8

  • #2
Komt wel vaker voor dat een bad lager wordt geplaatst ivm de instap. Je afvoer zal bepalend zijn in deze , water loopt slecht omhoog.

Succes.
 

Bertil68

  • #3
Xr8,

Bedankt voor je antwoord. Kan ik doen om lekkage te voorkomen?
Moet ik dan in het velaagde gedeelte ook iets met kimband doen, of iets anders om het water tegen te houden? Anders iets van een kijkgaatje om te kijken of er iets lekt?

Groet Bertil
 

Xr8

  • #4
Als je de afdichting boven het bad goed maakt, komt er onder het bad geen water, meestal word daar geen kimband toegepast. het kan natuurlijk wel.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu