Bad plaatsen in doucheruimte

Nicjos

  • #1
Onze nieuwbouwwoning wordt alleen met wastafel en douche opgeleverd. De douche is niet meer als een douchekop en een afvoerputje. Nu willen wij er ook een bad bij plaatsen.

Helaas zijn de kosten via de aannemer te duur en zien wij casco-laten-opleveren niet zitten. Is er een mogelijkheid om achteraf een ligbad erbij te plaatsen zonder dat alles weer open moet worden gebroken?

Alvast bedankt
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of zoiets mogelijk is hangt vooral af van de ruimte en de mogelijkheden om vanaf de plaats waar het bad moet komen een afvoer te maken, plus naar een plek boven het bad een warm- en koudwaterleiding te maken.

Deze zaken zijn zo dus niet te beoordelen, daar die gegevens ontbreken.

Is het niet mogelijk met de bouwer te overleggen, dat zij als voorbereiding in elk geval een extra afvoer plaatsen op de plaats waar het bad straks moet komen? Nu heb je de kans e.e.a. te laten verzorgen, straks geeft het wellicht grote problemen!
 

Nicjos

  • #3
Volgens de aannemer is het niet mogelijk om afgedopte leidingen bij oplevering in de badkamer te hebben. Het moet òf helemaal door de aannemer worden verzorgd òf casco (dus ook zonder afdekvloer en tegels) worden aanvaard.

De doucheaansluiting zit aan de linkerkant in de muur van de badkamer, de badkamer is 2,08 m x 2,47 m en aan de rechter zijde willen wij het bad. De aansluiting voor de kranen zouden in dit geval niet sowieso niet uit de muur kunnen komen, dat is een buitenmuur en daar frezen zij niets. Het wordt dus opbouw.

Ons probleem is nu, hoe komen de leidingen voor kranen en afvoer van links naar rechts, mits alles al betegeld is? :cry:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Helaas! Hier is echt zo niets over te zeggen. Het is onmogelijk aan de hand hiervan een voorstelling te maken of er nog mogelijkheden zijn om de leidingen voor dat bad te maken, temeer daar er toch ook een afvoer voor moet komen.

De leidingen in de muur kunnen alleen met hak en breekwerk afgetakt worden, hetgeen betekent dat de tegels onherstelbaar beschadigd worden.
En als het van links naar rechts moet, zal het toch ergens langs moeten gaan...
Over de vloer? Langs het plafond? Langs de muren door de douchewand heen? In elk geval kan het niet zó via de PC bekeken worden.

Wil je dus een bad, laat het dan door de aannemer plaatsen, want als je geen "casco" wilt heb je gewoon geen andere keuze, lijkt me. Die meerkosten moet je dan voor lief nemen.

Ik kan me vergissen, maar ik denk niet dat iemand op ons forum hiervoor zo een oplossing kan bieden!
 

Nicjos

  • #5
Ok. Het is niet zo dat we niet casco willen maar het is méér omdat we geen idee hebben wat de kosten zouden zijn.

Maar zoals nu blijkt is het in ieder geval niet aan te raden om het bad later zelf erbij te plaatsen.

In ieder geval bedankt!
 

Ronald42

  • #6
Uit ervaring bij mijn schoonmoeders nieuwe woning:
Niets kan bij de aannemer, omdat als je het helemaal door hen laat doen, ze er een smak geld aan verdienen. Tuurlijk zouden zij een leidinkje kunnen leggen maar dat levert niets op dus: Alles of niets.

Persoonlijk zou ik niets doen. Dan komen ze met argument "Luister als wij het niet doen vervalt alle garantie". Ook dat is onzin: alle door hen uitgevoerde dingen vallen onder hun verantwoording. De rest uiteraard niet, maar als je later (1 dag na oplevering) een badkamer laat plaatsen neemt die installateur weer de garantie voor zijn rekening.

Ga nooit met vriendjes van de aannemer in zee. Deze berekenen meestal een "premie" (10 % extra ofzo) voor de aannemer, maar zoek er lekker zelf 1 uit is vaak vele malen goedkoper.

Ik moet zeggen bij mijn schoonmoeder ziet het er keurig uit er is best vakwerk geleverd, maar vraag niet wat dat kleine badkamertje gekost heeft. Zelfde verhaal geld trouwens ook voor keukens.

Woningbouw is voor aannemers niet zoveel aan te verdienen, het echte geld komt voort uit het meerwerk. Dit kunt u deels in eigenzak houden door badkamer en keukenplaatsing in eigen hand te nemen.

Nadelen zijn je moet alles zeer goed regelen, laat de aannemer op papier zetten wat hij wel en niet doet. Dit geldt ook voor de door u ingehuurde aannemers voor badkamer en/of keuken. En bij oplevering is uw huis niet af. U kunt er nog niet direct in trekken.

U kunt overal uiteraard vrijblijvende offertes laten maken dan kunt u zelf zien wat de prijsverschillen zijn en onthoud dat een korting, die u alleen vandaag kan krijgen, ook morgen nog zo gegeven wordt. Teken dus niets overhaast.

Suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu