Bad plaatsen en ombouw van gasbeton

Patrickholterman

  • #1
Mijn nog te plaatsen bad heeft rondom een rand van zo'n 8 cm hoog. Ik wil een ombouw maken van gasbeton. Moet ik nu de blokken tot onder de rand zetten zodat het bad aan de binnenkant steunt op de rand?

Het probleem is dat als ik de blokken plaats en hierop de rand plaats dan blijft er dus een badrand zichtbaar van zo'n 8 cm hoog. Dit lijkt mij niet mooi. Hoe doe ik dit?

Verder kan ik de voorste ombouw (lange kant van het bad) pas plaatsen als het bad op zijn plek staat omdat ik anders vanwege een schuine wand waaronder het bad komt het bad niet meer in de ombouw kan laten zakken. Hoe los ik dit op?

Als iemand wat tips weet hoor ik het graag en desgewenst kan ik meer details geven.

Groet, Patrick.
 

Markus

  • #2
Verwijderd (site-admin)
 

Pepjo

  • #3
@Markus :

Graag proberen beleefd te blijven en een begrijpelijk antwoord te geven.
 

Markus

  • #4
Als het niet meer lukt, lees dan de mieterse handleiding!!
 

PeterT

  • #5
Ik heb zelf de blokken tot in de rand geplaatst waarbij ik nog genoeg ruimte heb gelaten om ook de tegel in de rand te laten vallen. De blokken net niet op maat gemaakt (hoogte) en een flinke rups kit op de bovenkant gesmeerd zodat na uitharding het bad perfect gesteund wordt.

@Markus, volgens mij staat zoiets niet in die mieterse handleiding? :mrgreen:
 

Patrickholterman

  • #6
PeterT, bedankt voor de tip. Ik ben nog wel aan het zoeken naar een oplossing om mogelijk de rand weg te werken door bijvoobeeld nog een extra gasbeton muurtje ervoor te plaatsen. Bovendien heb ik dan een bredere zitrand waar ik dan ook de tegels overheen kan laten lopen.

Markus, bedankt maar je snapt zelf wel dat ik zo ongeveer alle standaard oplossingen die er op het internet te vinden zijn wel heb doorgenomen en de handleiding die bij het bad zit is ook wel duidelijk. Voor de duidelijkheid, het door mij geschetste probleem is niet standaard.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
En als je het bad op de kit plaatst laat je het daarna vollopen met water zodat er extra druk op komt.
 

PeterT

  • #8
Als je ervoor wilt tegelen dan is misschien zo'n kunststof hoekrandje een optie als bovenkant afwerkrand tegel/badrand.

Mij lijkt het dan wel dat je de tegels aan het stukje van de badrand zelf kit i.p.v. lijmt of helemaal vrij plaatst i.v.m. eventuele onderlkinge materiaalwerking.

@Frank, precies! Dat was ik nog vergeten te vermelden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu