Awb thermomaster hrg + remeha isense gaat niet uit

Fredske

  • #1
Beste medeklussers, ik heb dit forum duchtig doorzocht, helaas heb ik geen vergelijkbaar probleem kunnen vinden (wel genoeg problemen met de awb ketel overigens :) )

Ik heb al jaren deze ketel, voldoet prima in combinatie met een simpele Honeywell aan uit thermostaat, echter in het licht van domotica wilde ik graag meer controle en informatie uit de ketel en uiteraard ook besturen vanuit de domotica, maar dat is een ander hoofdstuk.

Ik heb flink Ge-Googled en ben op de remeha isense terecht gekomen, ook al door een tip van dit forum. Alles werkt perfect, veel info, veel controle, ook over het tapvat, perfect.

Echter, als mijn klokprogramma om 21:30 u zegt dat het genoeg is en dat de ketel naar 15 graden gestuurd dient te worden, dan is de ketel helaas eigenwijs, hij blijft rustig doorregelen op 19,5 Graden.
Ik begrijp er helemaal niets van, ik wordt echter wel getriggerd door die waarde van 19,5 , het lijkt wel een soort van fail safe modus.

Alles is goed aangesloten op de andere 2 klemmen van de 3 voudige kroonsteen, polariteit maakt niet uit. Ik krijg ook geen foutmeldingen op de ketel. Wel valt me op dat bijna altijd op het display van de isense het radiator symbool zichtbaar is, wat volgens de handleiding warmte vraag van de regelaar betekent. Voorts zie ik regelmatig het bliksemschichtje, wat elektriciteits opwekking zou betekenen? En ook flitst af en toe de steeksleutel voorbij. Dit alles geeft me toch wel te denken, ik kom er echter met de zeeeeeeer summiere handleiding van de isense en de toch wel uitgebreide handleiding en installatie voorschrift van de awb niet uit.

Heeft iemand hier een idee, alvast dank voor het meedenken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Remeha Isense
AWB ketel.

Dat is vaak vragen om storingen en ongewenst gedrag.
Opentherm is niet universeel toepasbaar.
 

Tumkie

  • #3
Inderdaad om problemen vragen ...Remeha = Remeha en AWB = AWB .
De Isense is gemaakt door Remeha voor Remeha ...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu