Atag vaatwasser va6011et maakt herrie vanaf de start

Bennito

  • #1
Onze vaatwaaser, VA6011ETUU/A04 type: 911N83-6F, maakt vanaf de start een behoorlijke herrie, het is een rauw geluid (pomp? of tandwielen die drooglopen?). Zelf vermoed ik dat het de waterpomp is.
na ongeveer 3 min. hoor je water stromen en wordt het geluid wat zachter. soms is het geluid weg en hoor je alleen het water spoelen, daarna weer die pokke-herrie!
heeft iemand enig idee??
zelf ben ik servicemonteur van kopieermachines dus behoorlijk handig en niet bang om de vaatwasser te demonteren en te repareren.
waar kan ik een werktekening vinden?
bedankt alvast, groet,

Bennito
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Klinkt bekend hoor. Als een vaatwasser start, is het eerste wat hij in het programma doet: afpompen. Als er dan geen water in staat, is dit een droog geluid.

De reden hiervan is, is dat de vuile vaat die je erin zet vaak vocht (koffie, limonade eetc.) bevat. Als hij daar mee gaat wassen beinvloed dit het resultaat negatief, dus het moet er eerst uit.

Prima machine dus.
 

Bennito

  • #3
Bedankt Nico voor je reactie, onze vaatwasser doet het ook gewoon, alleen hij maakt een ongelofelijke herrie! Normaal zal dit geluid ongeveer 45 dB of lager zijn, dit gaat richting 60 dB!! Echt veel te hard dus!
ik heb nog geen ervaring met vaatwassers dus ik ben ook op zoek naar info, op zoek naar werktekeningen via deze site lukt niet! de site is onbereiktbaar?!
waar zit deze pomp ongeveer? is makkelijk te vervangen?

Bennito.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
De pomp zit onderin de bak, daar waar het water verdwijnt. Om die te vervangen moet je de onderste bak verwijderen, dus de machine op zijn kant leggen.
Ik wil niet zeggen dat dit erg gemakkelijk gaat hoor; is een aardig klusje. Als je de voorplint, onder de deur eraf schroeft zie je de pomp zitten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Klinkt bekend hoor. Als een vaatwasser start, is het eerste wat hij in het programma doet: afpompen. Als er dan geen water in staat, is dit een droog geluid.
Er blijft altijd wat water in een vaatwasser staan, ook wanneer er geen water in zou staan mag de pomp nog geen herrie maken.

Waarschijnlijk zit er speling op de as van de afvoerpomp, de pomp vervangen is dan de enige optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu