ATAG vaatwasser lekt bij aansluiting laybirint - kuip

Klusorama

  • #1
Mijn ATAG vaatwasser type VA6011ATUU A02 (een AEG machine) lekt vermoedelijk bij de doorvoer van het labyrint naar de kuip. Vermoedelijk want ik kan het niet zien (zit achter het labyrint), maar elke keer als het labyrint is gedemonteerd en weer gemonteerd is de lekkage anders (minder erg of erger). De machine lekt in ieder geval vanaf het moment dat de sproeiarmen gaan draaien en het water dus vrolijk het ontluchtingsgat in spettert.

Vermoedelijk zit het op genoemde plek niet goed, we hebben daar in de garantieperiode ook al lekkage gehad, en ik denk dat dit een zwakke plek is van de machine. Heeft iemand tips a) uit te sluiten dit de lekkage is en b) het lek te dichten.

In de aanloop naar de definitieve oplossing heb ik de slang tussen labyrint en zeefhuis al vervangen en het labyrint schoongemaakt.

Eén keer draaide de machine bijna een hele wasbeurt zonder lekken. In de laatste 5 minuten ging het mis en zaten er weer druppels rechts onder aan het labyrint. Na demontage en montage van het labyrint is het probleem alleen maar erger geworden. Misschien is er een truc om het labyrint goed te monteren?

Een nieuw rubber heb ik nog niet geprobeerd want deze ziet er nog goed uit.

Alvast bedankt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zit dat rubber dan nog wel goed , kan je van binnenuit in de kuip zien.
Moet gewoon mooi rondlopen.
Beetje invetten bij terugplaatsen labyrint.
Zonder in te vetten duw je dat rubber zo scheef.
 

Klusorama

  • #3
Toch de rubber ring vervangen en bij het monteren heel goed opgelet dat de uitstulping van het labyrint/niveaukamer precies in het gat door de kuip gaat. Van te voren het nieuwe rubber ingevet. Tevens de vier buisjes rechtsonder van het labyrint ingevet zodat deze ook de vier rubberen ringetjes soepel inglijden.

De vaatwasser een beurt laten draaien en gelukkig geen druppel gelekt.

Ondanks dat het oude rubber ring er prima uitzag, viel het op dat het materiaal anders is. Het rubber van de oude ring is glanzend en het nieuwe dof. De nieuwe ring kon ik ook niet meer ronddraaien toen hij eenmaal in het gat zat, de oude kon dat wel. Maar dit heeft misschien met leeftijd van het materiaal te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu