Atag OX60001 Klokje kapot hoe overrulen?

Hleever1

  • #1
Ik heb al diverse meldingen op het forum gezien van mensen die een kapot klokje hebben. Bij mij klikt het relais (Doorzichtig bovenin) even aan en slaat dan weer los. er zitten 4 draden aan het printje Draad op LG1 komt rechtstreeks van het stopcontact LG2,3,4 komen van de schakelklok, Diverse forum berichten geven aan dat je het klokje zou kunnen overrulen Maar nergens vind ik hoe . Kan iemand mij helpen welke draden gekoppeld moeten worden? :roll:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Zonder goed typenummer kunnen we er niets mee.
 

Hleever1

  • #3
Klopt heb hem er nu uit gehaald. Op de achterkant staat 7340-4943-MASK
Brandt Industries LCDR
T85-230 V
EL981A045-20
06/36 004307

Op de printplaat staat
CP5 94v-0
0620
C7340-0941/D
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
In principe alleen het schakelcontact van het relais.
Echter lopen er ook draden die doorgelust zijn naar de schakelaar.
Dus alle vier de draden beter aangesloten houden op de klok en precies de juiste volgorde van aansluiten aanhouden bij terugplaatsen.
Als je het schakelcontact doorverbind werkt je oven.
Wel op eigen risico :)
Of je moet precies gaan uitzoeken welke en hoe de andere draden lopen.
De boosdoener is de grijze blokcondensator deze zou je ook kunnen vervangen.
 

Hleever1

  • #5
Heb ondertussen de klok opgeblazen doordat er een aardedraad tegen de print aan kwam. Geeft in ieder geval duidelijkheid hoef ik niet meer naar de klok te kijken. Heb nu de draden LG1 , LG3 en LG4 met elkaar verbonden (de codes zijn de codes op de klok) en de klok verwijderd en hij werkt perfect.
Draad LG2 geheel verwijderd.
Nu is het gewoon een oven met temperatuur knop en verwarmingskeuze en geen klok meer nodig. Perfect.
In ieder geval bedankt!
 

Hnooijen1

  • #6
Apart, ik heb dezelfde oven (OX6111E) en dezelfde print (alleen staat er AT981A045-20 ipv. EL981A045-20 erop - veronderstel dat AT staat voor ATAG). Hier is LG2 direct aan de live (bruine) stroomdraad verbonden, en als je goed kijkt op de print dan zie je dat LG2 in contact staat met de beide relais (kleine zwarte en grote doorzichtige).Als de relais contact maken dan worden LG3 resp. LG4 doorverbonden met LG2. Door LG2 direct met LG3 en LG4 te verbinden worden de relais overbrugt en werkt de oven zonder aansturing van de klok/timer die ook bij mij (voor de 2e keer) kapot gegaan is.
Dankzij jullie supertips heb ik zo even €500 uitgespaard!
 

RiniZ

  • #7
Dank voor bovenstaande info. Ik heb ermee de defecte 0X6192 oven van mijn zus kunnen repareren: klokje bleef knipperen en oven sloeg niet aan. Wat toegevoegde info: 1. Het maakt niet uit of je LG1 of LG2 gebruikt voor het overbruggen van de beide relais. Ze gaan elk rechtstreeks naar een ader van de netvoeding (bruin of blauw). 2. De niet gebruikte connector moet je wel goed isoleren! 3. Na vervangen van de grote 1.5 uF condensator in de gelijkrichter deed het klokje het weer (kosten Eu.2,50). 4. Let op als je de print uit het plastic huisje haalt, want het glazen LCD-schermpje ligt er los op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu