Atag inductie kookplaat doet het niet meer

Mrah

  • #1
Hoi,

Ik heb mijn tweede handse atag class induction kooplaat aangeschaft en aangesloten. Vervolgens twee keer probleemloos gebruikt. Ik heb daarna drie weken de stekker er uit gehad en opzij gelegd. Nu sloot ik hem weer aan en vervolgens gaf het bedieningspaneel twee seconden na inpluggen van de stekker de volgende meldingen: de bediening v.d twee linker platen gaven niks aan. De twee rechterplaten eerst: 8.8 8.8 vervolgens: 1 05 vervolgens r3. Vervolgens helemaal niets meer. Ook het rode lampje brand niet meer. Beveiliging (sleuteltje 3sec.) is ook al geprobeerd. Ik sta compleet voor een raadsel.

Ik heb hier 3-fase krachtstroom op elke fase staat 230 V en heb ik gecontroleerd met multimeter. Ook heb ik hier nog een elektromotor die werkt op 380V probleemloos. Het zit echt in de kooplaat is mijn indruk.

Inmiddels inductieplaat gedemonteerd en e.e.a. bekeken en gemeten, er staat ook binnen in het apparaat 2 x 230V dus de aansluiting van het apparaat is OK. Zou er iets mis kunnen zijn met de bedieningsprintplaat/paneel? Hoe meet/controleer ik dit?

Ik heb even ter controle van e.e.a. de rechter pansensor losgekoppeld van de printplaat en toen gaf het bedieningspaneeltje rechts F2 foutcode.
Het linkergedeelte gaf bij eenzelfde handeling geen levensteken.

Wie kan mij verder helpen!

gegevens koopkplaat:
Atag class induction
ITEMNR: HI271G5U/A01
Pcode: 975.05.074.0000
 

Mrah

  • #2
Ik heb het volgende gedaan:

Eerst de glasplaat gedemonteerd,

De inductiegevers/platen opzijgelegd en de printplaten bekeken.

Wat bleek: de kookplaat bestaat uit twee identieke delen elk bestaande uit een voedingsprint, een generatorprint en een ventilator. Deze twee delen kunnen worden aangestuurd door de bedieningsprint die met twee flat kabels aangesloten zit op beide generatorprints.

Omdat de voeding van het aan- en uitschakelgedeelte op de bedieningsprint van de kookplaat via de linker generatorprint gaat, kun je de rechter kookplaten niet meer bedienen mocht de linker generatorprint defect raken was mijn gedachte en dat zou kunnen verklaren dat het linker en rechter gedeelte van de kookplaat tegelijkertijd niets meer deden.

Om dit de testen heb ik de flat kabels kruislings aangesloten en ja hoor: Het rechter gedeelte kwam tot leven na bedienen van de aan en uit knop: totaal niks mis mee.

Om nu uit te kunnen bepalen of het mankement in de linker voeding of in de linker generatorplaat zat heb ik linker en rechter voedingsprint uitgewisseld. Het rechter gedeelte bleef keurig functioneren dus wist ik zeker dat de linker generatorprint defect was.

Nu dus op zoek naar een nieuwe generatorprint, bij de fabrikant te verkrijgen voor het luttele bedrag van zo'n 500 euro's :?.

Gelukkig zijn er ook bedrijven die e.e.a. kunnen repareren en ik heb nu een adres die mij voor 75 euro een gerepareerde plaat kan leveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu