Artpanelen tegen galm in woning

Judith1969

  • #1
Heeft iemand ervaring met het oplossen van galm in de woning. Op internet kwam ik akoestische panelen tegen ook wel artpanel genoemd. heeft iemand hier ervaring mee? Je kunt er een foto op laten zetten dus dat is leuk en als het ook nog eens helpt tegen galm..
 

Geus

  • #2
Geen ervaring met die artpanels, maar het zal wel een zacht dempend materiaal zijn. Galm wordt veroorzaakt door gladde, harde oppervlakken en dan vooral als je twee van zulke oppervlakken tegenover elkaar hebt. Zowel tussen muren als plafond - vloer. Allerlei zachte materialen zorgen voor demping, zoals gordijnen, vloerbedekking, stofbeklede meubels, etc. Die artpanels zullen ook wel werken, maar bedenk wel dat de oppervlakte van belang is. Een foto van een vierkante meter zal niet een heel groot effect hebben, het is geen wondermiddel.
 

Judith1969

  • #3
Klopt, op de site bereken je de oppervlakte die je nodig hebt. Het paneel is bijna 6 cm dik. Ik heb geen vloerbedekking en gordijnen en dat wil ik ook niet, lijkt dus ideale oplossing die ook nog eens mooi uitziet. Niet goedkoop maar dat zijn gordijnen/vloer ook niet. Ik zal mijn ervaring posten als ik besluit te kopen
 

Akoestiek

  • #4
Beste Judith,

Mocht je nog niet hebben besloten wat te doen, of toch nog hinder van galm ondervinden, dan kun je ook eens dit artikel lezen over Nagalm in woningen: Commerciële Link verwijderd (mod)

Uiteraard bevelen we ook onze Panelen aan :) maar er staan ook de nodige tips in hoe dit met accessoires etc. op te lossen. Zoals ook al vermeld door Geus. Het is onmogelijk op afstand te zeggen of de panelen afdoende zullen zijn, dat hangt af van de mate aan nagalm die er aanwezig is, de afmetingsverhouden van de ruimte en waar de panelen ten opzichte van de geluidsbron geplaatst zijn. Maar is geval van galm kun je nooit teveel absorptie ophangen!

Daarnaast is de werking van een absorptie paneel dat afgedekt is met een beprinte stof afhankelijk van de luchtdoorlatendheid van de stof, en de dikte/luchtdoorlatendheid van het absorptie materiaal erachter. Hoe meer, hoe beter!

Mocht je echt heel specifiek willen weten welke geluidsfrequenties in jouw huis de problemen veroorzaken kun je ook nog overwegen een meting van de akoestiek te laten doen. Deze brengt de probleemgebieden exact in kaart.

In ieder geval veel succes er mee!

Met vriendelijke groet,

Michele van Hal
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu