Aristona BTS 1624 AI EU

Driehoogachter

  • #1
Hoi,

Mijn inbouw koelvriescombinatie is net iets ouder dan twee jaar (net geen garantie meer). Een jaar geleden zijn de scharnieren van de deur vervangen. Dezen bleken niet sterk genoeg te zijn om de deur + frontje goed te doen aansluiten. Om na te gaan waaraan het toen lag heb ik indertijd van de monteur het frontje van de koelkast moeten afhalen om na te gaan of hij hierdoor (deur wordt wat lichter) het wel deed. En daat was het geval. Na vervanging van de scharnieren deed hij het weer als vanouds (inclusief frontje). Nu heb ik weer dezelfde problemen. De koude-indicator (groen rondje met OK) laat geen OK meer zien. De koelkast voelt echter koud aan (bijna te koud), er zitten druppels water op de achterwand. Ik heb weer het frontje van de koelkast afgehaald maar deze keer wordt het hierdoor niet beter. Wat kan er aan de hand zijn, moet ik alsnog de scharnieren vervangen of kan er nog iets anders aan de hand zijn? Het licht gaat trouwens wel uit in de koelkast.
 

Henny

  • #2
Controleer eens of het deurrubber goed afsluit.
Als dit niet geheel het geval is zal, zeker bij de huidige buitentemperatuur,
de koelkast niet goed functioneren.
De druppeltjes (dooiwater) op de achterwand is normaal.
Tijdens het draaien van de compressor zal hier een rijplaag ontstaan.
Zodra deze weer uitschakelt, zal een ontdooielement ervoor zorgen
dat deze rijplaag weer smelt.
 

Driehoogachter

  • #3
Ik ga het vanavond controleren.
Alvast bedankt voor de tip
 

Driehoogachter

  • #4
Ik heb de rubberen rand helemaal bekeken maar niets raars gezien. Volgens mij sluit hij wel goed aan (kan natuurlijk zijn dat het zo klein is dat ik het over het hoofd heb gezien).
De rand heb ik na een tip nog ingesmeerd met wasmiddel om hem wat soepeler te maken. Ook dat heeft niet geholpen. Verder heb ik nagekeken of het condensgaatje niet verstopt is (met een lange sateprikker). Hij is volgens mij niet verstopt. Verder Als ik de termostaat wat kouder zet bevriezen de druppels vocht op de achterwand, dus het is niet zou dat hij niet koud genoeg staat. De termostaat slaat ook af als ik hem lager zet. Echter de indicator geeft nog steeds geen OK aan. En de druppelvorming op de achterwand gaat erg snel. Dus volgens mij moet hij toch lucht van buiten krijgen. Misschien weer proberen om er nieuwe scharnieren op te zetten? Of is er nog iets wat ik kan proberen.


Anita
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
Aristona vaatwasser Li 672A

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu