Ariston Koelkast vriest wel maar koelt niet

Frankslaap

  • #1
Beste allen,

Sinds een week of 2 heb ik een (gebruikte) Ariston koelkast thuis staan. Na hem een week met rust gelaten te hebben heb ik 'm afgelopen zaterdag op de stroom aangesloten. Nu is het zo dat de vriezer het super doet, het grote koelvak echter blijft op z'n best lauw :? .
Bij dit model komt de koeling uit een soort 'blazer' boven achter in het koelvak, daar zit wel bevroren aanslag dus volgens mij doet ie wel íets. Heb verschillende standen gebprobeert maar hij wordt niet lekker koud. Verder hoor ik de motor vrijwel onafgebroken brommen.
Nu heb ik weinig verstand van koelkasten en het enige dat ik kan bedenken is de themostaat. Maar het lijkt me dat ie dan helemaal niet aanlslaat.

Kunnen jullie me helpen?!?!

Alvast bedankt!
Groet. Frank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk te weinig koelmiddel door een lekkage, het vriesgedeelte blijft het langst functioneren, vaak het einde van de kast omdat reparatie niet lonend of niet mogelijk is.
 

Frankslaap

  • #3
Dank voor je reactie Jan. Had toch het idee dat we bij de verhuizing erg voorzichtig zijn geweest. Moet dan een kwetsbaar systeem zijn. Denk je dat het de moeite nog loont er iemand live naar te laten kijken?
Erg zonde van zo'n mooi ding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat is zeker een mogelijkheid, bel een plaatselijke reparateur, die zijn meestal goedkoper dan een fabrieksmonteur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu