Anti-kleef materiaal

Bosd

  • #1
Binnenkort moet ik zowel deur als kozijn opnieuw verven omdat de verf na drie (!) dagen drogen met de deur open nog steeds bleef plakken en
hele stukken er weer afgetrokken zijn.
Is er materiaal in handel dat je tijdelijk tussen deur en kozijn kunt aanbrengen (als de deur toch een dagje dicht moet wegens afwezigheid) zodat de verf niet meer aan elkaar plakt?
Ik heb in een nieuwbouwwoning plastic tape gezien dat op nieuwe tochtrubbers was aangebracht en die anti-kleef functie zou hebben.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Deze strips beschermen het rubber tegen de verf ( vooral watergedragen kan als deze nog niet goed doorgedroogd is het rubber aantasten ).

Dit heeft geen kleefwerende functie. Bij mjn weten bestaat er geen materiaal om 2 klevende verfvlakken van elkaar gescheiden te houden.

U zult de niet drogende verf weer moeten verwijderen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
De tip van Kees is uiteraard beter, maar talkpoeder gaat het kleven tegen.

Dat ken ik van een reparatiemiddel voor tentdoek, dat blijft ook kleven.
 

Tiho

  • #4
Zorg ervoor dat de verf minder dan drie dagen droogtijd heeft, lijkt me makkelijker zoeken. Was het oude verf soms?
 

Bosd

  • #5
Dank aan alle raadgevers, ik zal ermee moeten leven dat de verf eerst hartstikke droog moet zijn voor ik de deur weer dicht kan doen, dan duurt het maar een paar dagen extra. Het is trouwens lak gekocht bij ****, naar men zegt is dit van Sikkens.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Klopt helemaal: op rubbers van autoportieren e.d een ongeëvenaard middel, helaas niet tussen 2 nog niet doorgedroogde verflagen, daar blijft poeder gewoon aan kleven en is na doordrogen niet meer te verwijderen.
 

EGeen

  • #7
Het laten doordrogen van de verf kan wel poosje duren soms. Vooral met de nieuwe generatie verven wil dit wel eens voorkomen. Lang laten drogen en eventueel alles eraf halen. Een alternatief is Kristall Iso*** een product op zichzelf, maar wellicht kan deze grondverf nog enigsinds voor verbetering zorgen wanneer het eraf halen niet lukt.
 

Bosd

  • #8
De deuren heb ik, na het verwijderen van de oude verf, opnieuw geschuurd en gelakt met verf op waterbasis. Was na 1/2 dag kurkdroog!
Aaanrader voor wie nog aan zo'n klus moet beginnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu