Amerikaanse koelkast demonteren

Qazwer

  • #1
Ik heb dus een Amerikaanse koelkast gekocht. De drama begon al bij de voordeur waar hij niet doorheen paste. Ik dus de deur eruit gehaald en toen paste hij wel. Nu probleem nr 2. Hoe krijgen we hem de trap op? Een deel van de trap heb ik al gedemonteerd en graag wil ik ook de koelkast deuren demonteren zodat we wat extra ruimte hebben. De kapjes heb ik al eraf gehaald en ik zie waar de schoeven zitten voor de deur, maar er loopt een slangetje onderlangs (waarschijnlijk voor het water). Hier zit een soort van filter tussen, alleen krijg ik hem niet los. Ik ben bang dat als ik te hard trek ik hem kapot maak. Is dit gewoon een klik systeem en moet ik wat harder trekken of kan ik het slangetje ook ergens anders loshalen?

Ik zit nu op m'n mobiel dus kan helaas geen foto uploaden..

Iemand die mij kan helpen?

Edit: toch via een omweg een foto op het internet gekregen:
xx
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Foto even voor je geplaatst.

Als je de grijze huls om de slang links naar binnen drukt en zo houdt kan je de slang er waarschijnlijk zo uittrekken.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Bij zelfdemontage vervallen al uw garantierechten.
Wel lastig als u de kast naar boven wilt hebben, maar als ik u was zou ik voor mn garantie kiezen en een andere manier zoeken om de kast boven te krijgen.

U verliest werkelijk alle rechten indien u zelf een NIEUW apparaat demonteerd.
 

Qazwer

  • #4
Dank je wel, dat was inderdaad het systeem!

Ik betwijfel of de garantie vervalt als je enkel de deur demonteert. Als je namelijk op internet naar winkels zoekt die Amerikaanse koelkasten leveren zie je regelmatig terugkomen dat de deur van de koelkast wordt gedemonteerd als de koelkast niet door de voordeur kan. Dit zou dan betekenen dat de aanbieder de koelkast levert zonder garantie...

Het liefst liet ik de deur erop, maar ook door het raam is geen optie aangezien de woning enkel kleine ramen heeft die open kunnen.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Ik zou dan toch maar eens goed de voorwaarden lezen in de garantie.
Zelf sleutelen is per definitie: geen garantie op het product.
Fabrikant kan aantonen dat uzelf de deur eraf gehaald heeft en als hierdoor een probleem komt bent uzelf verantwoordelijk, zie ook website van consuwijzer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu